Her er den mistenkelige gjenstanden

Et tøystykke med noen flasker festet på bilen til et av familiemedlemmene til justisminister Tor Mikkel Wara fikk politiet til å rykke ut i kveld.

Tøystykke med flasker festet på bil ved justisministerens bolig

FESTET PÅ BIL: Det flere meter lange tøystykket med et par flasker festet på var godt synlig på bilen utenfor justisministerens bolig da NRK var på stedet i kveld.

Foto: Andreas Krantz / NRK

Det var ved 19-tiden at politiet fikk melding om funn av en mistenkelig gjenstand utenfor justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) bolig i Oslo.

Politiets bombegruppe ble sendt ut for å undersøke, og like før klokken 20 konkluderte de med at gjenstanden er ufarlig. Det var TV 2 som først omtalte saken.

– Vi fikk melding om at det var festet et tøystykke eller gjenstand bak på bilen til et familiemedlem der justisministeren bor. På bakgrunn av tidligere hendelser valgte vi å undersøke hva dette var, sier innsatsleder Steinar Bjerke i Oslo politidistrikt til NRK.

Politiet konkluderte etter hvert med at gjenstanden ikke var farlig.

– Vi sikrer nå den og foretar vitneavhør på stedet, sier Bjerke.

– Ser dere dette i sammenheng med tidligere hendelser?

– Vi kan ikke utelukke det. Saken blir etterforsket av Oslo-politiet nå, og så blir saken sendt til PST som har etterforskningen av de to tidligere hendelsene.

Politiet tror ikke tøystykket ble plassert på bilen ved boligen, men et annet sted i Oslo-området. En av hypotesene politiet jobber ut fra er at gjenstanden ble plassert på bilen for å skremme.

Hærverk på boligen

En grå bil med et hakekors malt på siden lastes opp på en tauebil.

I januar måtte politiet rykke ut etter en brannstiftelse og hærverk ved boligen til Wara.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Politiet har flere ganger de siste månedene rykket ut til justisministeren bolig. I desember i fjor ble det kjent at bilen til justisministeren skal ha blitt forsøkt påtent samt at huset og bilen hans ble tagget ned.

Både husveggen og bilen til Wara ble griset til med rød maling og tusj. På både husveggen og bilen var det skrevet «rasist».

Måneden i forveien hadde Black Box Teater en forestilling hvor huset til personer med tilknytning til Høyre, Frp, Nato og Resett ble vist frem. Også Waras hjem ble brukt i denne.

Lederen for teateret tok avstand fra handlingene, og sa til NRK at hun håper ingen har latt seg inspirere av forestillingen.

I midten av januar måtte politiet rykke ut etter en brannstiftelse ved boligen til justisministeren.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger