Minst 11.000 nordmenn rammes av Tesla-tilbakekalling

Tesla tilbakekaller 123.000 model S-sedaner globalt på grunn av bolter som kan ruste på saltstrødde veier og påvirke servostyringen. Minst 11.000 nordmenn rammes av dette.

TESLA/ A Tesla dealership is seen in West Drayton, just outside London

Globalt tilbakekalles 123.000 Tesla-biler.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Selskapet meldte torsdag at de tilbakekaller typen model S laget før april 2016, ifølge The Wall Street Journal. Tesla sier problemet skal ha oppstått i 0.02 prosent av de aktuelle bilene.

– Det har ikke vært noen skader eller ulykker på grunn av dette, til tross for at bilene har kjørt millioner av mil, heter det i en epost sendt til selskapets kunder.

Ifølge E24 vil minst 11.000 nordmenn rammes av tilbakekallingen som er Teslas største noensinne.

11.000 registrerte i Norge

Avisen viser til tall fra Opplysningsrådet for veitrafikk og Teslas egne tall. Der var det registrert rundt 11.000 elbiler av modellen Tesla Model S ved utgangen av mars 2016.

Ettersom tilbakekallingen gjelder biler som ikke er registrert, men produsert til og med mars 2016, er tallet antagelig noe høyere, skriver E24.

I en epost til kundene presiserer Tesla at det kun er Model S som er blitt montert med bolter som kan ruste, mens Model X og Model 3-bilene ikke er rammet av svakheten.

Får tilbud om reparasjon

Alle eierne av bilmodellen vil nå få tilbud om reparasjon. Ifølge Tesla vil ikke dette koste selskapet store summer, fordi det er leverandøren av boltene som skal betale for de nye delene.

Det var et verksted i Canada som oppdaget problemet og knyttet rustede bolter til saltet som strøs på vinterveier. Om boltene svikter kan bilen fortsatt styres, men det vil bli noe vanskeligere.

Tesla har vært i hardt vær den siste tiden, med flere søksmål rettet mot seg, også fra norske kunder. Men dette ser ut til å være Teslas største tilbakekalling.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger