Millionforelegg etter dødsulykke i Rena leir

Politiet ilegger Forsvarsdepartementet et forelegg på 10 millioner kroner etter at en soldat omkom under trening på Rena leir i oktober.

Christine Rødstøl

Christine Rødstøl mistet livet i ulykken i Rena leir i oktober. Nå er forsvarsdepartementet ilagt en bot på 10 millioner kroner.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

19 år gamle Christina Rødstøl omkom da hun ble rygget over av en panservogn.

– Vi har lagt til grunn at ulykken skyldtes manglende opplæring, oppfølging og kontroll ved at Forsvaret har latt det innarbeide seg en praksis ved Ingeniørbataljonen Pansret ingeniørkompani for bruk av pansret personellkjøretøy, M-113, som ikke er slik den er beskrevet for andre tropparter i Hæren sier politiadvokat Helge A Eidsvaag i en pressemelding.

Politiet har ikke funnet grunnlag for straffe vognføreren eller vognkommandøren.

Ulykken skjedde da et pansret kjøretøy av typen M-113 rygget over kvinnen under en øvelse. Lege fra Rena var raskt på stedet, og luftambulansen var på plass 30 minutter etter at hendelsen inntraff, men livet sto ikke til å redde.

Botens størrelse begrunnes med at Forsvaret i 2005 fikk en bot på 5 millioner kroner etter en dødsulykke i Rødsmoen øvingsfelt .

I 2007 ble de ilagt et forelegg på 1 million kroner på grunn av manglende kontroll og instruksbrudd i forbindelse mned en skyteulykke på terningmoen.

SISTE NYTT

Siste meldinger