Hanna Marcussen
Foto: Monica Løvdahl / Monica Løvdahl

Miljøpartiet De Grønne - Valg 2013

Oppsummert

Miljøpartiet De Grønne

* Norsk grønt (økologisk) parti
* Stiftet 1988
* Nasjonale talspersoner: Hanna Marcussen og Harald August Nissen
* Oppslutning stortingsvalget i 2009: 0,3 %
* Oppslutning kommunevalget i 2011: 1,3 %
* Kommunestyrerepresentanter: 18

 • MDG: - Jeg er nok den viktigste her i dag

  - Vi har vist at vi kan sette dagsorden utenfor Stortinget, og det skal vi klare også i Stortinget. Jeg er nok den viktigste i partilederdebatten, for norske velgere har vist at Norge trenger et europeisk grønt parti, sier Harald A. Nissen (MdG)

 • Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne sier hans og partiets første mandat på Stortinget for et historisk gjennombrudd. – Hvis dette resultatet holder seg, så bør jeg finne meg en sofa snart, sånn at jeg er klar til å stå opp når media ringer i morgen, sier han.

 • Hansson har liten tro på at de 4 borgelige blir enige

  Rasmus Hansson, fra Miljøpartiet De Grønne sier han kommer til å bruke ethvert sekund på Stortinget til å minne de andre partiene, og spesielt Venstre og KrF, på hva de har lovet av miljøsatsninger i valgkampen. Han tviler på at alle de borgerlige partiene klarer å bli enige om en felles regjeringsplattform. - Det blir nok tøft, sier Hansson.

 • Hansson tar ikke seieren på forskudd

  – Jeg er blid som bare det, men du ser ikke meg hoppe opp om ned, sier Oslos førstekandidat i MDG, Rasmus Hansson etter at det nå ser ut til at han er klar for Stortinget til høsten. Han velger å ikke ta seieren på forskudd. MDG ligger an til å kunne ta flere mandater.

  Rasmus Hansson og sønnen Truls
  Foto: Camilla H. Wernersen / NRK

SISTE NYTT

Siste meldinger