Mest populære navn i 2007

Ny navnestatistikk forteller at trenden fortsatt er korte jentenavn og bibelske guttenavn.

Slottskapellet
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Sara og Mathias er fjorårets mest populære fornavn.

Nett-TV: Hun har det mest populære navnet

Sara var det mest populære jentenavnet også i 2002, og Mathias toppet lista i 2003 og i 2004. Fjorårets navnevinnere, Thea og Jonas, er nå på andreplass, viser navnestatistikken fra Statistisk sentralbyrå.

Mest brukte navn 2007

Gutter

Jenter

1

Mathias

Sara

2

Jonas

Thea

3

Markus

Emma

4

Alexander

Julie

5

Lukas

Nora

6

Kristian

Ida

7

Magnus

Emilie

8

Elias

Ingrid

9

Emil

Anna

10

Henrik

Sofie

Mathias kom foran Jonas, Markus og Alexander, som alle har ligget høyt på listene de siste årene. Først på 5. plass dukker det opp en nykommer, nemlig Lukas/Lucas. Sammen med Noah og Elias er det et av guttenavnene som har vokst mest i polularitet de siste årene.

På jentesiden følger Emma, Julie, Nora og Ida etter vinneren. Leah, Linnea og Ella har hatt størst økning de siste årene.+

Navnene som har hatt størst tilbakegang kan du se her:

De mest upopulære navnene

Flere mellomnavn

48 prosent av barna har mellomnavn, de fleste er mors pikenavn. 6,4 prosent har etternavn med bindestrek. Det er en svak oppgang fra 2006.

21,5 prosent av guttene og 25,8 prosent av jentene får mer enn ett fornavn. De mest brukte andrenavnene er Marie, Sofie og Emilie for jenter. For guttene dominerer Aleksander/Alexander og André.

Ifølge SSB kan man se til Sverige for å spå framtidige trender. Det er påfallende at populære navn i Sverige kommer til Norge etter noen år.

I Sverige topper William, Lucas, Elias, Oscar og Hugo blant guttene, mens Wilma, Maja, Ella, Emma og Julia er mest populære på jentesiden.

For flere statistikker se SSBs navnestatistikk  (ekstern lenke)

SISTE NYTT

Siste meldinger