Reagerer på praksis hos de statlige pengespillene

De statlige pengespillene lar kundene spille bort premien til tross for tapsgrenser. Praksisen må ta slutt, krever Spillavhengighet Norge.

Norsk Rikstoto

SLUTT PÅ VALGFRIHET: Fra 1. januar i år bestemte Norsk Rikstoto seg for å legge gevinsten til spillegrensen, noe som har ført til frustrasjon hos flere spillkunder.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Hos både Norsk Tipping og Norsk Rikstoto kan man som kunde nå spille bort hele gevinsten på en og samme dag – dog med en øvre grense på 10.000 kroner.

Dette til tross for at begge de statlige pengespillene har innført maksgrenser for tap og spillegrenser.

Morten Bore er glad i å spille på hest, men reagerer på at Norsk Rikstoto etter nyttår bestemte at spillerne får mulighet til å spille bort gevinsten:

– Grunnen til at man setter en spillgrense på ett tusen kroner, er at du ikke vil spille for mer enn det, sier spillkunde Morten Bore.

Som følge av nye pålegg om spillerregistrering etter 1. januar, har Norsk Rikstoto bestemt at spillerne nå kan spille for gevinsten.

Det bekrefter kommersiell direktør i Norsk Rikstoto, Carl Fredrik Stenstrøm.

– I forbindelse med dette har vi bygd en ny, teknisk løsning knyttet til spillegrenser, hvor vi har valgt at inntil 10.000 kroner av en totalgevinst blir lagt til spillegrensene dine, sier han.

Carl Fredrik Stenstrøm

GIR LØFTER: Når noen ønsker valgfrihet skal de få det, sier Carl Fredrik Stenstrøm, som vil gi kundene tilbake muligheten til å velge før sommeren.

Foto: Gunhild Hjermundrud / NRK

Vurderer å endre reglene

Også Norsk Tipping lar spillerne få mulighet til å spille bort premien samme dag, men kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl, sier til NRK at de vurderer å endre dette.

– Det å kunne satse gevinsten sin samme dag som den har blitt vunnet, er en mulighet som vi nå ser på om det er hensiktsmessig å gjøre noe med, sier han.

Roar Jødahl

VURDERER Å ENDRE: Roar Jødahl sier de vurderer endringer for å hindre at flere får problemer med pengespill.

Foto: Norsk Tipping

Jødahl sier de vurderer endringer for å hindre at flere får problemer med pengespill. I følge Lotteri- og stiftelsestilsynet er det i dag 34.000 personer med spilleproblemer i Norge, i tillegg til 88 000 spillere som står i fare for å utvikle risikoadferd.

Daglig leder i Spillavhengighet Norge, Lill-Tove Bergmo, mener praksisen til de statlige pengespillene rammer spillere i faresonen.

– Norsk Tipping og Norsk Rikstoto bør gjøre noe med det her så fort som mulig, for dette kan vi ikke godta. Spillene deres blir mer aggressive når man også kan spille premien vekk.

Lill-Tove Bergmo

KREVER ENDRING: Norsk Tipping og Norsk Rikstoto bør gi folk mulighet til å velge å ikke spille for gevinst så fort som mulig, krever Lill-Tove Bergmo på vegne av de spillavhengige.

Foto: Privat

Hun er særlig bekymret for de hurtige spillene, hvor hun mener det er spesielt viktig å kunne velge å ikke kunne spille for gevinst.

Norsk Rikstoto snur

Norsk Rikstoto har fått flere henvendelser om det samme temaet. Derfor gir de etter og vil igjen gi kundene mulighet til å velge å ikke spille bort gevinst, sier Carl Fredrik Stenstrøm.

– Vi ønsker gode løsninger for våre kunder, og når noen ønsker å få denne muligheten, så skal de få det, for dette handler om ansvarlighet.

Han sier til NRK at kundene vil få valgfriheten tilbake i god tid før sommerferien. Spillkunde Morten Bore blir fornøyd dersom det skjer.

– Da hører de i så fall på spillerne, da får vi tilbake spillegrensa, det vi selv har valgt å spille for. Vi ønsker jo ikke å tape alt vi spiller for, vi ønsker å beholde noe av det vi vinner, avslutter han.

Norsk tippings hjemmesider

Norsk tipping informerer på sine hjemmesider om hva som skjer med tapsgrensene når man vinner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger