NRK Meny
Normal

Mener Johan Sverdrup-feltet kan gi 1350 milliarder i inntekter

Den første utbyggingsfasen av Johan Sverdrup-feltet kan gi 51.000 årsverk og en samlet inntekt på 1350 milliarder kroner, anslår Statoil.

Transocean Leader på Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen

Den første letebrønnen som påviste Johan Sverdrup-feltet, ble boret med boreriggen Transocean leader.

Foto: Harald Pettersen/Statoil

– Dette blir et gigantprosjekt som vil sikre energiforsyning, arbeidsplasser og gi store ringvirkninger og verdier for det norske samfunnet, industrien og partnerskapet bak utbyggingen, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for utvikling og produksjon norsk sokkel i Statoil i en pressemelding.

Av de 51.000 årsverkene utbyggingen av første fase av feltet er antatt å skape nasjonalt, er 22.000 årsverk forventet hos leverandørbedrifter i Norge og rundt 12.000 årsverk hos deres underleverandørbedrifter, ifølge Statoil.

– Det er svært viktig for Johan Sverdrup-utbyggingen at norsk leverandørindustri posisjonerer seg godt for mulighetene som ligger her, sier Nylund.

Statoil varsler at et foreløpig anslag viser at den samlede produksjonsinntekten kan bli på 1350 milliarder kroner over 50 år.

Johan Sverdup (tidligere Aldous/Avaldsnes) er et av de største funnene på norsk sokkel siden midten av 1980-tallet og var blant de største funnene i verden i 2010/2011.

Konsekvensutredningen for feltet og kraftløsningen legges nå ut på høring.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger