Mener Frp fører Venstres innvandringspolitikk

Christian Tybring-Gjedde mener Frp i regjering fører Venstres asylpolitikk. – Han synes det er ille nå, og verre skal det bli, svarer Venstre-topp.

Christian Tybring-Gjedde

Christian Tybring-Gjedde er ikke fornøyd med hvordan innvandringspolitikken føres i Norge. Han mener regjeringen hans parti sitter som en del av, lar seg føye av Venstre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Frp har gjort mange gode ting i regjering. Men det absolutt største, elefanten i rommet, som er innvandringspolitikken, berøres ikke.

Fremskrittspartipolitiker Christian Tybring-Gjedde klarer ikke helt å la engasjementet ligge.

– Godt at han føler seg satt på sidelinja

Tidligere i år ga han opp å stå i bresjen for det han mener er riktig i innvandringspolitikken, og han ba om å bli fristilt i saker som gjaldt slike spørsmål. Men da Frp sa nei, sa Tybring-Gjedde nei til å kommentere slike saker i det hele tatt.

Nå tar han bladet fra munnen i sin nye bok, og mener at både Frp og resten av regjeringen har måttet vike for Venstres linje når det gjelder innvandring.

– Innvandringspolitikken er helt identisk med den Venstre står for, og det sier vel litt om hvilken retning landet går i, sier Tybring-Gjedde, som påpeker at det «murrer» flere steder innad i partiet på grunn av dette.

Abid Raja holder tale foran Stortinget under demonstrasjon mot IS og Profetens Ummah

Abid Raja har lenge vært sterkt engasjert i innvandringsspørsmål og utfordringene de har med seg. Her holder tale foran Stortinget under demonstrasjon mot IS og Profetens Ummah tidligere i høst.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Men at Frp-politikerne føler synspunktene deres har blitt valgt vekk er bare gode nyheter for stortingspolitiker og venstrepolitiker, Abid Raja.

– Utskuddene i Frp, som vil ha en fremmedfiendtlig innvandringspolitikk og en splidskapende integreringspolitikk, føler at de er satt på sidelinjen. Det er godt å høre.

– Men dere har jo klaget over at justisministeren først og fremst gjennomfører Frps gjennomslag i asylpolitikken, mens en ny ordning for lengeværende asylbarn lar vente på seg?

– Det gjenstår betydelig arbeid, men KrF og Venstre skal få gjennomslag når det gjelder lengeboende barn. Vi vil lykkes, for regjeringen har forpliktet til å få på plass en endring. Det er ille for Tybring-Gjedde nå, og verre skal det bli, sier Raja.

Han tilføyer;

– Det må balsamere den norske folkesjela at de som har hatt rasistiske holdninger i Frp føler seg tilsidesatt.

Kaller Venstre skandaløst naive

Tybring-Gjedde skriver i sin bok, Mens orkesteret fortsetter å spille, at regjeringen nå har endt opp «med å gi det skandaløst naive partiet, Venstre, vetorett på innvandringfeltet».

– Det er ikke tvil om at den hurtige innvandringen har ført til segregering, det har ført til en verdikolliasjon, ikke minst når det gjelder ytringsfrihet, likestilling og likeverd. Vi har sett en rekke eksempler på det, og det forsterker seg, utdyper Tybring-Gjedde for NRK i Politisk kvarter på P2.

Slike utspill mener Raja underbygger rasistiske holdninger, og tidligere har han og kalt Tybring-Gjedde for den eneste rasisten på Stortinget. I dag ordlegger han seg noe annerledes.

– Han er utvilsomt den eneste på Stortinget som bidrar til å skape myter og rasistiske holdninger til innvandrere. Politikere må være sitt ansvar bevisst, og det er ikke han, sier Raja som henviser til den såkalte «Disnelyland-kronikken» (ekstern lenke).

En omdiskutert kronikk hvor Tybring-Gjedde senere sa at han beklaget ordbruken.

Tybring-Gjedde sier som svar på Rajas karakteristikker, at han ønsker å diskutere innvandringspolitikk og integrering, med boka som kom i dag.

– Jeg håper Raja leser boken og baserer eventuelle kommentarer på innholdet i den, avslutter Tybring-Gjedde.

Tybring-Gjedde i Politisk kvarter

SISTE NYTT

Siste meldinger