- Boligselgere forskjellsbehandles

Private boligselgere mener Finn.no skremmer bort potensielle kjøpere ved å plassere advarsler i de private boligannonsene.

Boligsalg på nett
Foto: Hans Petter Blom / NRK

Sverre Nilsen er en av de 263 privatpersonene som siden årsskiftet har lagt ut boligen sin for salg på nettstedet. Han er sikker på at Finn.no har skremt bort mange potensielle kjøpere fra leiligheten hans.

– Jeg vet om folk som ikke har kommet fordi de var i tvil om hvor sikkert det var for dem selv, sier han.

Siden nyttår har det vært mulig for privatpersoner å legge ut boligen sin for salg på nettportaler som Finn.no - uten å måtte bruke eiendomsmegler.

Torgeir Øines, underdirektør i Forbrukerrådet

Torgeir Øines, underdirektør i Forbrukerrådet.

Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven

Men Finn.no får nå kritikk etter at de har plassert informasjonsbokser i alle de private boligannonsene. I boksene kommer det fram at du tar en større risiko ved å kjøpe bolig fra privatperson.

– Fremstår som en advarsel

Private boligselgere mener dette er en klar advarsel mot å kjøpe bolig uten bruk av megler.

Boligselgerne får støtte av Forbrukerrådet , og underdirektør Torgeir Øines tror Finn.no er opptatt av å ta vare på en av sine største kundegrupper, som er eiendomsmeglerne.

– I dag er det en ubalansert informasjon som fremstår mer som en advarsel enn som reell forbrukerinformasjon, sier Øines.

– Viktig med tydelig informasjon

Direktør i Finn Eiendom, Lars Jordet Vangen, avviser at informasjonen er for kritisk og mener at boligkjøperne klarer å vurdere selv.

– Dette er fortsatt et nytt produkt på nettportalene. Det er også veldig store kjøpesummer involvert i en boligtransaksjon. Derfor anser vi det som viktig å ha informasjon tydelig på sidene, sier Vangen.

Sverre Nilsen mener på sin side at informasjonsboksene er i overkant tydelige.

– Boksene med advarsler er ekstremt fremtredende og jeg tror de fører til 50 prosent frafall før visning, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger