Melder seg ut av KrF i protest mot partiets Israel-politikk

KONGSBERG (NRK): En av fylkestoppene til Kristelig Folkeparti i Buskerud melder seg ut av partiet i protest mot det han mener er sviktende støtte til Israel. Daniel Kadrpour melder seg inn i Fremskrittspartiet og ber andre KrF-medlemmer gjøre det samme.

Daniel Kadrpour

Daniel Kadrpour viser frem et kart over Kurdistan. Han mener kurderne og israelerne har de samme fiendene.

Foto: Ketil Kern / NRK

Daniel Kadrpour viser frem alle pappeskene. Der har han pakket ned ni år med politisk historie, hardt arbeid og dugnadsinnsats. Daniel Kadrpour var kurdisk flyktning og ble politisk aktiv i 2007.

Han har vært en av toppene i Kristelig Folkeparti i Buskerud i flere år. Der har han fungert som første nestleder og en periode som fylkesleder. Nå er det slutt.

– Kristelig Folkeparti har fått en avstand til de kristne verdiene. De har begynt å trekke mot sosialistisk side og fremstår som de ikke helt vet hvor de står, sier Kadrpour.

Vil ha mer kontroll av bistand til palestinere

Denne uken melde tobarnsfaren fra Kongsberg seg inn i Fremskrittspartiet hvor han ønsker å bygge en politisk karriere.

Kristelig Folkeparti har mistet sine kristne grunnverdier, mener han. De vil ta imot altfor mange flyktninger uten å integrere dem som allerede er her.

Det viktigste slik har ser det, er likevel Fremskrittspartiets massive støtte til Israel. Hans nye parti ønsker å stanse terrorangrep mot Israel ved å bedre kontrollere bistand som gis til palestinske områder.

– Fremskrittspartiet vil stanse noe av bistanden som går til palestinere og som brukes til terror. Det avfyres raketter mot sivile i Israel fra palestinske områder og det vil Fremskrittspartiet stoppe. Det er viktig at Israel bli sterkere. Det er viktig for oss som er kurdere fordi vi har de samme fiendene som Israel. Jeg vil be alle som vil støtte Israel om å stemme på Fremskrittspartiet, mener Kadrpour.

Ønskes velkommen i Frp

Jørund Rytman, Frp

Leder av Israels venner på Stortinget, Jørund Rytman i Frp, sier partiet gjerne tar imot folk fra KrF.

Foto: Tore Linvollen / NRK

Kristelig Folkepartis sentrale ledelse tar utmeldelsen til etterretning og sier at Daniel Kadrpour har gjort mye bra for partiet. Utover det ønsker de ikke å kommenterte utmeldelsen.

Jørund Rytman blir en av Krf-avhopperens nye partifeller. Som leder av Israels Venner på Stortinget forteller Rytman at Fremskrittspartiet gjerne tar imot Israelsympatisører fra KrF.

– På grasrota har jeg flere ganger pratet med velgere av KrF som oppfatter sitt eget parti som uklare og som vurderer og revurderer sin stemmegivning, forteller Rytman.

Kristelig Folkeparti har siden 2013 mistet nærmere 2000 medlemmer. I dag har om lag 28.000 personer medlemskap i partiet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger