Mathias (32) frustrert over SAS: – Gjør dere noe som helst for å stoppe konflikten?

Etter at SAS varslet opptrapping av pilot-streiken fra torsdag av, klager passasjerer over manglende informasjon på sosiale medier. Mathias Andreassen er en av dem.

Mathias Andreassen

Mathias Andreassen er redd streiken vil ha store konsekvenser for lommeboka. Han skal reise fra Bodø til Barcelona via Oslo torsdag morgen.

Foto: Privat

«Ja ... Status ang. streiken? Kan være greit for oss som har fly torsdag morgen kl. 06.00 å vite NOE. Pr. nå står det akkurat det samme som stod søndags kveld på deres nettsider ... Gjør dere noe som helst for å stoppe konflikten, eller er det bare kaffedrikking?»

Mathias Andreassen (32) bestilte billetter til Barcelona i juni. Han har ordnet barnevakt og tatt seg fri fra jobben for å reise på langhelg fra torsdag morgen til søndag. Nå kritiserer han SAS for manglende informasjon og tilbud.

– Streiken vil kunne ha store konsekvenser for lommeboka. Vi har bestilt hotell og betalt for masse andre ting der nede, som vi ikke får refundert, sier han til NRK.

Andreassen flyr fra Bodø via Oslo, og regner med at han har norsk pilot. Han har vurdert å endre billetten til i dag, men de fleste rimelige hotellene i Oslo er fullbooket.

– Det eneste alternativet, er å sjekke inn på et motell i Minnesund. Men til og med hvis vi sjekker inn der, vet vi ikke om vi kommer oss videre fra Oslo til Barcelona. Vi har sett på alternative flyginger med for eksempel Norwegian, men det blir veldig dyrt og ser ut til å være fullbooket.

SAS: – Detaljene blir klare utover ettermiddagen og morgendagen

Han er en av mange bekymrede passasjerer som skal fly med SAS de neste dagene. Over hundre reisende har kommentert på flyselskapets Facebook-post om den påtroppende streiken.

SAS kommer med samme svar til samtlige klagende: informasjon om flygingene, finner man på flyselskapets hjemmesider. De forstår at passasjerene blir frustrerte.

SAS-fly

Pilotforeningene har varslet at de vil ta ut samtlige norske SAS-piloter i streik fra og med torsdag.

Foto: Harald Albrigtsen / NRK

– Vi jobber fortløpende med oversikten over hvilke flighter som eventuelt blir berørt dersom pilotforeningene velger å trappe opp streiken i morgen. Detaljene vil bli klare utover ettermiddagen og morgendagen. Vi skal gjøre alt vi kan for å hjelpe de reisende som rammes av en eventuell opptrapping, sier Tonje Sund, pressekontakt i SAS.

Vil passasjerer få refusjon på kostnader utover selve flybilletten, som for eksempel hotell?

– Passasjerer kan søke refusjon for andre utgifter på hjemmesidene våre. Vi følger alltid EU-regulativer og retningslinjer på dette.

Vil du endre din billett?

SAS gikk tirsdag ut med ytterligere informasjon og tips til reisende på sas.no:

  • Fly bemannet av SAS danske og svenske piloter, som opereres av SAS-partnere, eller som går inn under kategorien charter-flyginger er ikke berørt av streiken.
  • SAS tilbyr sine passasjerer reisende til / fra / innenfor og gjennom Norge mulighet for ombooking. Endring av billett er gratis.

Dersom flyet ditt ikke er kansellert, kan du endre din billett. SAS tilbyr gratis ombooking på avganger til/fra eller innen Norge i tidsrommet 14–17 september. Kun billetter som starter med 117 og som er booket på SAS hjemmeside, SAS Call Center, SAS App eller et reisebyrå kan endres, ifølge flyselskapets hjemmesider.

Selskapet tilbyr kostnadsfri ombooking til reisende som har booket SAS-billett før den 12. september og med reisedag til og med mandag 18. september. Passasjerer må kontakte SAS eller reisebyrå for å få ombooket turen.

– De som ønsker, tilbys kostnadsfri ombooking. Det gjelder også flighter som ikke berøres av streiken, sier Sund.

Stor pågang hos SAS

Flere kunder har forsøkt å nå SAS kundeservice via chat eller telefon. De melder om lange ventetider.

– Dette er en situasjon som skaper uro, og det stor pågang. Men vi har bemannet opp kraftig for å kunne hjelpe kundene så godt vi bare kan, både på kundeservice-kanalen og på flyplassen i tilfelle opptrapping av streiken i morgen, sier Sund.

SAS har et stort ønske om å komme til enighet innen torsdag. Flyselskapet anbefaler reisende å holde øye med hjemmesidene deres, som oppdateres forløpende.

SISTE NYTT

Siste meldinger