Forbereder massemobilisering for Borten Moe

«Snakke godt med allierte», «vise at vi er kampklare», og «kjempe for Ola Borten Moe». Tilhengerne vil gjøre alt de kan for å sikre at deres favoritt vinner nestlederkampen i Senterpartiet.

Ola Borten Moe

Etter det NRK kjenner til ønsker et mindretall i valgkomiteen at Ola Borten Moe skal få fortsette som nestleder.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim

Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim slo Ola Borten Moe i kampvotering om vervet som leder for Senterungdommen i 2000. Nå ligger det an til omkamp.

Foto: Anne Lise Nordheim/Kommunal- og regionaldepartementet

Lederthrillerne i Senterpartiet er på ingen måte avsluttet. Det til tross for at Liv Signe Navarsete etter alt å dømme gir seg som leder, og Trygve Slagsvold Vedum har fortalt NRK at han har lyst til å ta over.

I går ble det klart at valgkomiteen i Senterpartiet ikke tør konkludere når det gjelder å avgjøre striden om nestledervervet. Torsdag legger valgkomiteen frem sin innstilling, som etter det NRK erfarer kommer til å bli delt.

I klartekst betyr det kampvotering mellom de to mest aktuelle kandidatene, Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim og Ola Borten Moe.

Det får fylkesleder i Troms Senterparti, Irene Lange Nordahl, til å forberede seg på strid.

– Jeg har akkurat oppdatert Facebook-siden, der har jeg skrevet at jeg er kampklar, sier Nordahl til NRK.

– Skal snakke godt med allierte

Irene Lange Nordahl

Irene Lange Nordahl, fylkesleder i Troms Senterparti, har planen klar for hvordan hun skal kjempe for Borten Moes kandidatur.

Foto: Linda Pedersen

Hun er en av Ola Bortens Moe støttespillere, men må se at signalene fra valgkomiteen åpner for kampvotering. Etter det NRK kjenner til går bare et mindretall i komiteen inn for at Borten Moe skal fortsette som nestleder.

Det betyr at startsignalet har gått når det gjelder å påvirke nestlederstriden i partiet.

– Det avgjøres på landsmøtet, og vi er klare til å mobilisere.

– På hvilken måte?

– Det vil vi gjøre ved å snakke godt med de fylkeslagene som er allierte i denne kampen. I tillegg vil vi snakke med veldig mange av dem som skal reise på landsmøtet, sier Langdahl.

– Vi vil vinne denne kampen med god argumentasjon for Ola Borten Moes sterke kandidatur.

– Litt trist

Jarle Martin Gundersen

En av Ola Borten Moes sterkeste støttespillere, Klæbu-ordfører Jarle Martin Gundersen, er klar for kamp.

Foto: Rune Karlsen / NRK Trøndelag

Jarle Martin Gundersen, fylkesleder i Senterpartiet i Sør-Trøndelag, liker dårlig at et flertall i valgkomiteen ser ut til å ville vrake Borten Moe som første nestleder.

– Det er litt overraskende. Jeg regnet med at valgkomiteen så det gode forslaget vi i Sør-Trøndelag har kommet med, som innebærer at Ola skulle få fortsette som første nestleder.

Gundersen mener det er synd at det nå ligger an til å bli kampvotering.

– Jeg synes det er litt trist at valgkomiteen ikke finner plass til å ta med en så god og flink politiker som Ola, og la han fortsette å gjøre den jobben han har gjort for partiet.

Gundersen sier man vil avvente valgkomiteens innstilling, før Senterpartiets fylkesårsmøtet holdes førstkommende mandag. Der kommer det forestående landsmøtet og nestlederstriden til å bli et tema.

Gundersen har planen klar, dersom valgkomiteen ikke skulle gå for Borten Moe.

– Da kommer vi til å ta den tråden videre og komme med et benkeforslag på Ola Borten Moe, slik at det blir kampvotering.

– En av Norges beste

Ifølge Gundersen blir han kontaktet av flere som sier de er for at den 37 år gamle tidligere olje – og energiministeren skal få en så profilert plass som mulig etter landsmøtet.

– Det er veldig viktig. Vi får utrolig mange signaler fra det ganske land, og de aller fleste tilbakemeldingene går på at vi skal stå på, og kjempe for at Ola Borten Moe skal fortsette som nestleder.

Gundersen kommer med flere lovord når han skal beskrive gårdbrukeren fra Sør-Trøndelag.

– Han er en av Norges beste debattanter. Han er en klok, kjapp og skarp politiker som går i debatt med alle i norsk politikk. Vi har ikke råd til å sette slike kandidater på sidelinja.

Det ekstraordinære landsmøtet skal holdes 7. april.

– Jeg har veldig stor tro på Ola Borten Moe fortsetter som første nestleder etter at landsmøtet er over, sier Nordahl i Senterpartiet i Troms til NRK.

Landsstyremøte i SP

Liv Signe Navarsete, Ola Borten Moe og Trygve Slagsvold Vedum under partiets landsstyremøte tidligere i år.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger