NRK Meny
Normal

Märtha og Haakon holdt personlig tale til kongen og dronninga

Prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon Magnus holdt en personlig og humoristisk tale til sine foreldre under gallamiddagen for deres 80-årsdager.

Märtha Louise og kronprins Haakon fikk gjestene på Slottet til å le da de talte for kongen og dronningen.

– Mamma, du er alltid interessert og inkluderende. Du er engasjert i livene våre og opptatt av at alle har det bra. Møter vi på vanskeligheter, så er du alltid der for oss, sa kronprins Haakon Magnus.

Prinsesse Märtha Louise fulgte opp:

– Pappa, din lune humor får oss gjennom de største vanskeligheter. Du er et klokt og varmt menneske med masse omsorg. Vi er veldig glade i dere.

Søsknene lettet på sløret for hvordan deres oppvekst som barn av Norges konge og dronning hadde artet seg. Flere av barndomsminnene utspant seg i kjøkkenet, blant annet fortalte de om dronningens «icecream-surprise» og kongens egg og bacon-ferdigheter.

– De fleste av pepperkakehusene vi lagde, ble halvparten så store som de skulle vært, for alle i familien elsker pepperkakedeig, spesielt pappa, fortalte Märtha Louise.

– Nå virker det kanskje som om vi tilbrakte mesteparten av tiden på kjøkkenet sammen med dere, men det er nok en sannhet med ganske store modifikasjoner, repliserte kronprinsen til latter blant gallagjestene.

Kong Harald og dronning Sonja feirer sine 80-årsdager
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Stedsans som en middels brunost

I talen fortalte prinsessa og kronprinsen om jakt, sjøliv, sykkelturer og soppturer med kongeparet.

– Vi må nok innse at vi dessverre ikke helt har klart å leve opp til ambisjonsnivået deres på våre vegne på sportsfeltet. I seiling kan jeg skilte med å synke i NM. Ingen av oss kan briljere på verken jakt eller fiske, men der hvor dere feilet mest og spektakulært i å dyktiggjøre oss var nok i orientering. Begge har stedsans som en middels brunost, men heldigvis reddet Märtha oss med å vinne NM i sprangridning, sa kronprinsen.

Leser tekstmeldinger på klokka

Prinsessa og kronprinsen roste sine foreldre for å ha følt at de alltid har blitt tatt på alvor, og for at kongeparet hadde vært gode forbilder.

– Så er dere flinke til å bevare et åpent verdensbilde. Dere er nysgjerrige på menneskers forskjellighet og kultur, sa kronprinsen.

– Så er dere imponerende oppdaterte. Dere er nysgjerrige og liker å lære nye ting. Mamma laster ned nye apper og leser tekstmeldinger på klokka. Pappa har ikke mobiltelefon, sa Märtha Louise og Haakon Magnus til god mottakelse i salen.

Kongeparets offisielle 80-årsfeiringsfoto

Det offisielle familiebildet ble tatt på slottet 9. mai.

Foto: NTB produksjon
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger