Hopp til innhold

Sjamankjæresten om Märthas foreldre: – De elsker meg

I en Instagram-video mandag kveld sier sjaman Durek Verrett at han elsker sine svigerforeldre og at de elsker ham.

Prinsesse Martha og Durek Verrett

SJAMAN OG PRINSESSE: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett stod i går frem som kjærester. Paret skal ut på foredragsturne i Norge og Danmark neste uke.

Foto: Privat

Märtha Louise og Durek Verrett har i flere uker solgt billetter til foredrags-turneen sin. I går kveld ble det kjent at de også er kjærester.

De to forretningspartnerne kunngjorde via sine Instagram-kontoer at de nå også er kjærester. Verrett og prinsessen møttes gjennom felles bekjente i oktober i fjor, og i mars i år var de gjester hos Skavlan på TV 2.

– Jeg gikk inn døra og sa «jeg kjenner deg». Og han bare «Ja, det har vært vår skjebne siden før vi ble født at vi skulle møtes». Og det var det, fortalte prinsessen i intervjuet.

Søndag er turnestart for parets selvrealiserings-foredrag i København. Videre utover neste uke står Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad for tur.

Billettene er lagt ut for mellom 595 og 1030 kroner, og de kaller foredraget «The Princess and The Shaman».

– Det har vært jevnt bra salg hele veien. I Stavanger og Fredrikstad er det omtrent utsolgt, sier prinsessens manager Carina Carlsen, som opplyser til NRK at Märtha Louise ikke ønsker å intervjues om verken forholdet eller turneen.

– De elsker meg

Verret er mandag kveld på vei til Norge, og sier at han kommer til Oslo tirsdag. I en direktesending på Instagram mandag kveld sender han en hilsen til det han kaller «stammen».

Verrett sier i videoen at han elsker sine svigerforeldre og at de elsker ham.

– Märthas foreldre elsker meg, og jeg elsker dem. De er gode sjeler, og jeg er så glad for alt dette, sier Verret videre.

Han snakker om moren sin som er fra Fredrikstad og familiebånd til Oslo. Han snakker mye om betingelsesløs kjærlighet og forholdet til Märtha Louise.

– For ikke å glemme at hun er en mektig kvinne, og alle vet hva jeg synes om myndige kvinner.

Han sier at Märtha kaller ham en gråtebaby, men at de gråter sammen.

– Jeg kan gråte i armene hennes, og jeg kan gråte som en baby. Menn er vant til å holde ting inne, sier han.

– Ble «valgt» som femåring

Durek Verrett, som nå er kjæreste med prinsessen, ble født i det nordlige California av en norsk-østindisk mor og en afrikansk-haitisk far.

Verrett hevder han er tredjegenerasjons sjaman og «ble valgt» som femåring. I slektstreet finnes det en lang rekke av religiøse ledere, orakler og healere, skriver han på sine egne nettsider.

– Jeg var bare to år da jeg lærte hva det vil si å være en sjaman, men jeg forstod det ikke fullt ut før jeg var rundt fem. Min mor fortalte meg at hun allerede da hun gikk gravid med meg visste at jeg var et veldig spesielt barn, sa Verrett i et intervju med islandske Man Magasín i 2015.

Verrett forteller at moren var et svært spirituelt menneske, mens faren var medlem av kirkesamfunnet syvendedagsadventistene.

– Jeg ble døpt inn i min fars menighet da jeg ble eldre. Det var mye press mot ham for å få ham til å snu ryggen til den spirituelle verdenen som de mente var djevelens verk. Dette var, naturligvis, veldig forvirrende for et barn, forteller han.

– I det øyeblikket du går inn i sjamanverdenen, blir du sett på som et utskudd, sier han.

– Studerte verdensreligionene

Han sier han begynte å studere sjamanisme som tolvåring og hevder at han får veiledning fra både den fysiske og åndelige verden.

Som 16-åring skal han allerede ha bygget seg opp en kundebase i California, ifølge Origin Magazine.

Som 20-åring skal han ha reist jorda rundt for å studere samtlige verdensreligioner og nyreligiøsitet.

I dag har han Hollywood-kjendiser som Gwyneth Paltrow på kundelisten, holder foredrag og selger e-læringskurs på nettsidene sine.

Den selverklærte sjamanen hevder han fungerer som en bro mellom det åndelige og fysiske plan, og at han jobber med å gi suksess, glede og healing i folks liv.

nettsidene hans kan man bestille personlige konsultasjoner og få utført husrensing, spirituell kirurgi og gjenoppretting av tapte sjelsfragmenter.

– Velger selv

I et intervju med den svenske avisen Kit hevder Verrett at alt i livet handler om innstilling:

– Ingen må jobbe på en fabrikk i Bangladesh. Det velger man, sier Verrett og viser til at han kjenner til en mann fra slummen i India som klarte å komme seg ut av fattigdommen og få seg et fint hus i Bombay.

I et intervju med tyrkiske Cumhuriyet som Verret har lagt ut på sin Facebook-side hevder han å ha fjernet cyster fra livmoren til en kvinne.

– Jeg måtte konferere med mine åndeveiledere om hvordan man skulle fjerne cystene. Mens healingen pågikk viste de meg hvor jeg skulle plassere hendene mine på kroppen hennes, forteller Verrett og hevder at da kvinnen senere oppsøkte legen for å ta røntgenbilde, var cystene forsvunnet.

2000 dollar timen

Ifølge det som skal være en prisliste over Verretts tjenester varierer prisene fra 350 til 2000 dollar for en times møte med ham. Personer som er dødssyke kan få gratis konsultasjon.

Selv ønsker han ikke å si noe om hvor lukrativt det er å jobbe som sjaman.

– Det ønsker jeg ikke å prate om. Penger er ikke viktig for meg, sier han til Kit.

Som 30-åring ble Verrett alvorlig syk og havnet i koma.

– En ekte sjaman må gå gjennom mange intense prøvelser som innebærer smerte og tap. Jeg klarte å overleve en nær-døden-opplevelse som følge av mitt bestemte livsmål om å lære mennesker å komme i kontakt med sin spiritualitet, sier Verrett.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ