Normal

Prinsesse Märtha Louise og regjeringen avlyser Sotsji-reise

Prinsesse Märtha Louise reiser ikke til Paralympics i Sotsji, melder Kongehuset tirsdag. Det er også bestemt at Norge ikke skal representeres på regjeringsnivå i Sotsji.

Prinsesse Märtha

Slottet vurderer på ny om prinsesse Märtha Louise skal reise til Paralympics i Sotsji.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Prinsesse Märtha

Prinsesse Märtha Louise er beskytter for flere organsiasjoner for mennesker med nedsatt funksjonsevne og aktiv i arbeidet for funksjonshemmede barn og unge. Her er hun med Kjetil Korbu Nilsen fra Kongsberg etter målgang på 5 kilometer i forbindelse med Ridderrennet på Beitostølen.

Selv om Kommunikasjonsavdelingen ved Slottet mandag opplyste til NTB at Märtha Louise reiser som planlagt til Sotsji fra 10. til 14. mars, ble situasjonen forandret tirsdag.

– Det er etter råd fra regjeringen bestemt at prinsessen likevel ikke representerer Norge under paralympics, skriver kongehuset på sine nettsider.

Regjeringen har også bestemt at ingen skal representere Norge på regjeringsnivå i den russiske byen.

– Slik situasjonen er nå, er det ikke naturlig at Norge representeres i paralympics på regjeringsnivå, opplyser utenriksminister Børge Brende tirsdag

Helseminister Bent Høie blir derfor hjemme.

Prinsesse Märtha Louise skulle etter planen vere i Sotsji fra 10.-14. mars. Hun er beskytter for flere organsiasjoner for mennesker med nedsatt funksjonsevne og aktiv i arbeidet for funksjonshemmede barn og unge.

Det var ogsåplanlagt at helseminister Høie og ektemannen Dag Terje Solvang skulle være til stede under Paralympics i Sotsji fra 14. til 16. mars.

Flere avlyser

Prinsesse Victoria

Kronprinsesse Victoria avbryter sin reise til Paralympics.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Flere offisielle representanter velger å ikke reise til Paralympics i Sotsji, og nå avbryter også kronprinsesse Victoria sin reise på grunn av utviklingen i Ukraina.

Situasjonen på Krim blir mer og mer spent. Få nyhetsoppdateringen her.

– Kronprinsessen kommer ikke til å dra på grunn av hendelsesutviklingen, sier Ulrika Näsholm ved Hoffets presseavdeling til den svenske avisa Expressen.

Så sent som i går var det ingen planer om at Victoria skulle avbryte reisen.

– Det er ingen forandring der, sa informasjonssjef Annika Sönnerberg, til Expressen mandag.

I Storbritannia og USA blir også offisielle representanter holdt tilbake.

Den britiske regjeringen sier at ingen britiske ministre vil være til stede i Sotsji under Paralympics. Heller ikke Prins Edward, som er offisiell beskytter for den britiske Paralympics-troppen, reiser til Russland, skriver BBC.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger