NRK Meny
Normal

Marokko-hjelpere avhørt i dag

De to spesialsoldatene som skal ha hjulpet Anne Cecilie Hopstock med å hente barna ut av Marokko, ble i dag avhørt av norsk og marokkansk politi i Oslo.

Khalid Skah

Khalid Skah under en pressekonferanse i Rabat i Marokko i februar.

Foto: Abdelhak / Scanpix/AFP

Avhørene skjedde etter ønske fra marokkanske myndigheter, og Oslo politidistrikt bekrefter i dag at to menn er avhørt i Oslo, skriver Dagbladet .

Smuglet barna ut av Marokko

Det var 19. juli i fjor at de to offiserene tilknyttet marinejegerkommandoen skal ha deltatt i en aksjon, betalt av Hopstock og ledet av en tidligere politimann, for å smugle Khalid Skah og Hopstocks to barn ut av Marokko.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre godkjente at barna kunne søke tilflukt i den norske ambassaden i Rabat, og de forlot siden landet med seilbåt til Spania.

Marokkos utenriksdepartement har lenge kritisert norske myndigheter, og hevder at aksjonen er en straffbar bortføring av marokkanske barn, siden de har dobbelt statsborgerskap.

– Ingen nye opplysninger

Politiadvokat Trine Krok, som leder den norske etterforskningen av saken, forteller at de marokkanske representantene fikk svar på de spørsmålene de ønsket å stille.

Hun sier til Dagbladet at det ikke skal ha kommet fram nye opplysninger i saken etter avhøret.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger