Hopp til innhold

Marius Borg Høiby fyller 18 år

Kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby fyller 18 år i dag.

Marius Borg Høiby fyller 18
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Marius Borg Høiby ble født 13. januar 1997 og er det eldste barnet i kronprinsfamilien.

Marius er sønn av kronprinsesse Mette-Marit og Morten Borg. Han er storebroren til prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus,

Norge fikk øynene opp for «Lille Marius» da hans mor Mette-Marit Tjessem Høiby og Kronprins Haakon ble kjærester i 2000. Da var han kun tre år gammel.

I dag fyller Marius Borg Høiby 18 år.

– Fødselsdagen feires privat, utover det er det ingen kommentar, sier assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

– Familiefeiring

Hoffreporter og kongehusekpert Kjell Arne Totland spår i sin Kongeblogg at bursdagen sannsynligvis skal feires på kongsgården i Asker av hele bursdagsbarnets familie – både på mors- og farssiden.

Ifølge Totland vil også Kong Harald og dronning Sonja mest sannsynlig vil delta i feiringen.

«De betrakter Marius som et fullverdig medlem av familien – og han har kalt dem henholdsvis «beste-Harald» og «beste-Sonja» siden han var liten,» skriver Totland.

Marius har gått på Wang videregående skole siden 2013. Marius har varierte interesser innenfor sport og friluftsliv, men er særlig glad i skateboard og twin tip i tillegg til film og musikk, skriver kongehuset på sine hjemmesider.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ