NRK Meny
Normal

Maratonløpere håper New York tørker

Thomas Martinsen har meldt seg på til New York Marathon, men er usikker på om løpet blir noe av. – Vi har fått barnevakt og hundevakt. Morfar og mormor på plass, så noe må vi finne på, sier han.

Thomas Martinsen

Thomas Martinsen på leting etter kompresjonstights til helgens New York Marathon.

Foto: Ellen Borge Krostoffersen / NRK

Martinsen er en av mange nordmenn som har trent i månedsvis for å være best mulig rustet til de 42 kilometerne som venter i New Yorks gater.

Les også: Hvem har egentlig skylden for den pussige maratonlengden?

Usikkerhet

Usikkerheten dreier seg om verdensbyen blir tørr nok til maratonløpet søndag, etter stormen «Sandys» voldsomme framferd som New York ennå ikke har ristet av seg.

– Jeg innrømmer at en avlysning vil være surt etter å ha trent og gledet meg siden påmeldingen for et år siden, men jeg tenker mer på skadene stormen og har ført til og de mange som er rammet, sier Martinsen.

Onsdag kveld slo New Yorks borgermester Michael Bloomberg fast at maratonløpet går etter planen.

Les også: Norbert stod for en av tidenes største løpe-lurerier

Oppkjøring de siste månedene

De siste par månedene har Martinsen økt treningsdosene til tre-fire ganger i uken.

– Lengden varierer. Jeg prøver å ikke løpe så innmari langt, ei runde på 10 kilometer tre ganger i uka før jeg går på jobb, i tillegg til en lengre tur eller intervalløkt.

For Thomas Martinsen er New York Marathon gulrota som holder motivasjonen oppe når høsten blir våt og kald og det ikke er særlig morsomt å ta fatt på treningsturene.

– Har du løpt maraton før?

– Ja, en gang, også det i New York i 2004. Det var spesielt. En ting er selve løpet, men en annen ting er den fantastiske entusiasmen rundt hele arrangementet. Det er en stor opplevelse bare å være der, og å være en del av hele arrangementet. Det har jeg lyst til å oppleve på nytt. Det er hardt å løpe i New York. Skal du ødelegge beina dine, så er løpet i New York stedet, sier Martinsen.

Les også: Jack Waitz: –Jeg tror det blir topp stemning under New York Maraton

Les også: Mutai med løyperekord i New York

Rikige klær

Han drar fredag formiddag, og er på jakt etter de riktige klærne til styrkeprøven.

– Jeg har fått tips om å bruke kompresjonstights som visstnok skal være veldig bra. Jeg tror jeg løper mye fortere med slike tights, men det er nok helst en placeboeffekt, jeg innbiller meg at jeg løper fortere med noe som er stramt rundt beina.

Han er litt usikker på antrekket. Det er meldt pent vær og rundt 10 grader. Da er det kanskje dumt å ha for mye klær på seg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger