NRK Meny
Normal

Mann tilsto ukjent drap fra 90-tallet

En 60 år gammel mann har meldt seg for politiet og tilstått et ukjent drap i Oslo som skal ha blitt begått på begynnelsen av 90-tallet. Han er nå pågrepet og siktet for drapet.

Mannen ble pågrepet 6. november i år. Han ba selv om å bli varetektsfengslet mens etterforskningen mot ham pågår.

Politiet har siden da jobbet for å avklare mannens historie, og mener nå det er skjellig grunn til mistanke mot mannen, melder VG.

– Vi har siktet ham for drapet, og iverksatt umiddelbar etterforskning for å forsøke å verifisere om historien er sann, sier politiadvokat Sturla Henriksbø til NRK.

Mannen har samtykket til varetektsfengsling etter å ha begjært seg selv fengslet.

Søkte uten funn

Sturla Henriksbø

Politiadvokat Sturla Henriksbø.

Foto: Dina Johnsen / NRK

Politiet har blant annet søkt etter levninger etter den drepte på et sted utenfor Oslo der den siktede har forklart at han dumpet liket, uten at det er gjort noen funn.

– Han har gitt en detaljert forklaring, både om drapshandlingen og om hvor avdøde ble plassert etterpå. Politiet har fulgt opp med søk på de aktuelle stedene, men så langt uten å ha funnet noe, sier Henriksbø.

I politiavhør skal mannen ha forklart at han ikke orket å bære på hemmeligheten om drapet lenger, og at han derfor meldte seg for politiet, skriver NTB.

Jobber med å finne pårørende

Offeret ble aldri meldt savnet, og politiet jobber med å avklare om vedkommende hadde noen pårørende.

– Så langt har vi ikke funnet den antatt avdøde, og vi har heller ikke lykkes i å komme i kontakt med de pårørende. Det er selvfølgelig en prioritert oppgave for oss i etterforskningen, sier Henriksbø.

Han vil ikke kommentere hvem det antatte offeret er eller hvilken tilknytning vedkommende hadde til 60-åringen.

Foreldelsesfristen for drap er 25 år, og Henriksbø bekrefter at drapet ikke er foreldet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger