Hopp til innhold

Mann siktet for påkjørsel i Herøy

Politiet har pågrepet en mann som de mener sto bak en påkjørsel i Møre og Romsdal lørdag morgen. En 26 år gammel mann er kritisk skadd etter hendelsen.

Politifolk i aksjon i Herøy laurdag kveld

PÅGREPET: Politiet har lenge jaktet etter sjåføren etter påkjørselen i Herøy kommune lørdag morgen. Natt til søndag ble en mann pågrepet og siktet i saken.

Foto: Roar Strøm

Politiet har gjennom hele lørdagen prøvd å komme i kontakt med sjåføren av en bil som kjørte på fylkesvei 654 i Herøy kommune, hvor de mener det skjedde en påkjørsel lørdag morgen.

En 26 år gammel mann ble funnet kritisk skadd ved veien, og vitner har fortalt at de hørte et smell og så en bil i området i forkant.

Natt til søndag melder politiet at de har pågrepet en mann som er siktet for påkjørselen.

– Han blir transportert til sentralarresten i Ålesund for innsettelse i varetekt. Det er planlagt å starte avhør av siktede søndag, skriver politiet i sin logg. De ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før klokka 15 søndag.

Etterlyser Volvo-lastebil

Politiets etterforskningsleder Grete Hjelle gikk lørdag ettermiddag ut og etterlyste en Volvo-lastebil i FE- eller FL-serien etter hendelsen.

– Det er funn på stedet som gjør at vi etterlyser en Volvo lastebil eller skapbil av denne typen. Vi tror den har knust venstre lykt framme og et knust deksel i front, sa Hjelle.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 7.32 lørdag morgen og har tidligere bedt alle biler som har passert området mellom klokka 7 og 7.15 lørdag om å ta kontakt.

Den skadde ble fløyet med redningshelikopter til Haukeland universitetssjukehus i Bergen etter hendelsen. Siste oppdatering fra sykehuset går ut på at mannen er kritisk skadd.

AKTUELT NÅ