NRK Meny
Normal

Mann i 60-årene omkom i flystyrt nord for Halden

Et småfly har styrtet nord for Halden, og en mann i 60-årene er funnet omkommet.

Småflystyrt nord for Halden

Småflyet styrtet ikke veldig langt unna Østerbo, nordøst for Halden.

Foto: Tobias Nordli / NTB scanpix

– Jeg kan bekrefte at en mann i 60-årene fra Vestlandet er omkommet etter flystyrten. Pårørende er varslet, forteller operasjonsleder i politiet i Østfold, Terje Marstad, til NRK.

Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) meldte at småflyet hadde styrtet klokken 18.36 på Twitter. Et redningshelikopter ble raskt sendt til ulykkesstedet.

– Vi har fått melding om et småfly er gått i bakken i et område nært knyttet til fylkesvei 22, ikke veldig langt unna Østerbo. Nord-øst for Halden, sa Marstad til NRK litt tidligere tirsdag.

Ingen flere omkomne

Politiet har identifisert flyet som styrtet og har god oversikt over dets reiseplan. Ifølge Marstad styrtet flyet noe utenfor dets opprinnelige plan.

– Årsaken til styrten vet vi fremdeles ikke. Flyet kan ha havnet reiseplan fordi piloten tok en omtur eller fordi noe har skjedd, sier Marstad.

Operasjonslederen opplyser videre at de har fått bekreftelse på at ingen andre en mannen i 60-årene befant seg om bord på flyet da det styrtet.

Havarikommisjonen på vei

Politiet har nå sperret av et større område rundt ulykkesstedet. Det foregår også søk etter flydeler og politiet har også bedt om bistand fra Røde Kors og norske redningshunder. Havarikommisjonen er også på vei til stedet.

Småflyet tok av fra Sola lufthavn klokka 16.56, bekrefter kommunikasjonsansvarlig Joachim Westher Andersen i Avinor overfor NTB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger