Mann i 40-årene siktet for forsettlig drap etter skyteepisode i Nittedal

En mann i 40-årene er siktet for forsettlig drap etter at en mann ble skutt og drept i Nittedal lørdag kveld. Den siktede erkjenner ikke straffskyld.

Mannen som ble skutt i Nittedal lørdag kveld, omkom av skadene

Skytingen skjedde i en privatbolig i Nittedal sentrum.

Mannen som ble skutt i en privatbolig i Nittedal lørdag kveld, ble fraktet til Ullevål sykehus, der han senere ble bekreftet død.

Det var den siktede selv som meldte fra om skyteepisoden. Ifølge hans forsvarer mener mannen at skuddet gikk av ved et uhell.

Bolig i Nittedal

DRAP: Politiet har siktet en mann i 40-for forsettelig drap etter skytingen i Nittedal i Akershus.

Foto: Jon Petrusson / NRK

– Bekjente

– Vi har siktet ham for forsettlig drap på dette tidspunktet, og vil be om fire ukers varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett mandag, sier politiadvokat Sindre Stave i Øst politidistrikt til NTB.

Mannen som døde er i 30-årene. Ifølge Stave var mannen og den nå siktede bekjente. Siktede har søndag forklart seg i flere avhør.

– Han har medvirket til etterforskningen ved å avgi forklaring. Han har ikke tatt skikkelig stilling til siktelsen, men erkjenner i utgangspunktet ikke straffskyld for forsettlig drap, sier Stave.

Mannen hadde lovlig tilgang til våpenet, bekrefter politiadvokaten. Det skal være et håndholt skytevåpen, men politiet ønsker ikke å gå i detaljer om dette.

Utover dette ønsker politiet av hensyn til etterforskningen ikke å oppgi flere detaljer rundt hendelsen, men Stave sier at etterforskningen pågår for fullt, med både taktisk og teknisk etterforskning.

Mannens forsvarer Jørund Lægland forteller at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger