Hopp til innhold

Mann brukte pepperspray på utested – flere hundre evakuert

Tre personer er sendt til sykehus etter at en mann sprayet med pepperspray inne på et utested i Tønsberg natt til søndag.

Brukte pepperspray på utested i Tønsberg

PEPPERSPRAY: Tre personer er sendt til sykehus etter at en mann sprayet med pepperspray inne på et utested i Tønsberg natt til søndag.

Foto: Tipser

Politiet rykket natt til søndag ut til Foynhagen i Tønsberg etter melding om at flere personer hadde blitt eksponert for gass inne på utested.

– Vi var litt usikre innledningsvis på hva det dreide seg om, men det viste seg at det var en mann som hadde brukt pepperspray inne på utestedet, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Han forteller at politiet valgte å evakuere utestedet fordi mange av gjestene følte et sterkt ubehag.

– Flere lå nede på gulvet

En av gjestene sier til NRK at flere reagerte kraftig på peppersprayen.

– For noen var det alvorlig, og situasjonen for flere må ha føltes kaotisk. Flere lå nede på gulvet. Jeg så en person som lå helt bevisstløs på utsiden, sier mannen som ønsker å være anonym.

Alle gjestene på utestedet ble evakuert.

NRK har vært i kontakt med utestedets daglige leder. Han var ikke til stede natt til søndag, og vil ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt.

– Skyll ansiktet med vann

Operasjonsleder Øystein Eikedalen forteller at tre personer ble kjørt til sykehus i ambulanse, mens fem personer fikk behandling av helsepersonell på stedet. I tillegg har en rekke personer oppsøkt byens legevakt etter hendelsen.

– Legevakten i Tønsberg har fått en god del henvendelser og det er tydelig at mange er blitt eksponert. Dersom man har blitt eksponert for pepperspray bør man bruke vann og skylle ansiktet, sier operasjonslederen.

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som kjente ubehag på grunn av peppersprayen. Søndag hadde politiet fortsatt ikke oversikt over alle som hadde søkt helsehjelp.

Bet ordensvakt

En mann i 30-årene er pågrepet og mistenkt i saken. Han skal også ha bitt en ordensvakt på utestedet.

– Vi har foreløpig ikke fått noen forklaring fra mistenkte i saken. Han er innsatt i arrest og får forklare seg i morgen, sier Eikedalen.

Mannen er kjent av politiet fra før.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 01.37 natt til søndag.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger