NRK Meny
Normal

Mann (29) siktet for Bislett-drapet

POLITIHUSET, GRØNLAND (NRK.no) En 29 år gammel mann med thailandsk bakrunn ble onsdag siktet for drapet på Einar Opsahl på Bislett i Oslo.

Video Pågripelse i Bislett-drapet

Politiet i Oslo ved Grete Metlid sier 29-åringen lenge har vært i søkelyset.

29-åringen har tidligere vært omtalt av politiet som sentral i den pågående etterforskningen, men har ikke tidligere vært siktet for drapet.

Bislett-drap

Mange har lagt ned blomster på stedet Einar Opsahl ble brutalt drept.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Han sitter allerede varetektsfengslet, siktet for oppbevaring av hasj, kokain og en revolver. 29-åringen skal ha vært straffedømt i alt ni ganger.

Ifølge VG Nett verserer det rykter om at mannen skylder flere millioner kroner etter at en narkotikahandel gikk galt. Dette skal ha ført til at mannen oppbevarte skytevåpen til enhver tid.

– Pågripelsen i dag er et resultat av en grundig etterforskning. Vi har foretatt mellom 60 og 70 vitneavhør i denne saken. Personen som nå er siktet er avhørt om saken to ganger tidligere, Vi har hatt som mål og enten å knytte ham ytterligere til saken, eller å sjekke ham ut, sier politiinspektør i Oslo politidistrikt Grete Metlid.

– Hvorfor tror dere han står bak drapet?

– Det er opplysningene som ligger i saken. Han er avhørt som mistenkt i to saker. Han hevder å ikke ha noe med saken å gjøre, men vi fester ikke lit til dette, og mener vi har grunnlag for å sikte ham for drap.

Vil ikke gi detaljer

Politiet ønsker ikke å gå inn på ytterligere detaljer i etterforskningen, og ønsker foreløpig ikke å si om de vet noe mer om motiv, eller om de har funnt drapsvåpenet.

Ifølge Metlid er siktelsen basert på avhør, tekniske bevis og taktisk etterforskning. 29-åringen nekter enhver befatning med saken.

– Han har sagt i avhør at han ikke var på stedet da drapet skjedde, men dette fester politiet ikke lit til, sier Metlid.

Hun understreker at mannen tidligere har hatt status som mistenkt i saken.

Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med vitner.

– Vi tror det fortsatt er personer som det kan være aktuelt å snakke med i denne saken. Slik saken står nå er en person siktet for drapet, og på det nåværende tidspunkt er det ikke grunnlag for å sikte flere personer, sier Metlid.

29-åringen har vært til to avhør i drapssaken, og politiet fester ikke lit til forklaringen hans.

Etter at han ble gjort kjent med drapssiktelsen har 29-åringen nektet å forklare seg ytterligere for politiet.

– Det er en rett man har, og jeg vil ikke si noe mer om hvorfor han nekter avhør, sier forsvareren til NTB.

Nekter å ha vært på Bislett

Den siktede 29-åringens advokat, Morten Engsbakk, sier at siktelsen blir tatt til etteretning.

– Han har vært mistenkt i denne saken en stund, men benekter å ha vært på Bislett, eller ha noe som helst med drapet å gjøre, sier advokaten til NRK.no.

– Har du fått se bevisene mot din klient?

– Jeg har begjært innsyn, men ikke fått noe svar på det, sier Engsbakk

Tilfeldig offer

Einar Opsahl fra Nesbru i Asker ble skutt og drept ved drosjeholdeplassen på Bislett i Oslo natt til lørdag 18. juni. Politiet tror Opsahl ble et tilfleldig offer og omtaler drapet som særdeles brutalt.

Bakgrunn: Les alt om denne saken

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger