Normal

Mange ville spørre Jensen

Det manglet ikke på forslag da vi bad leserne om spørsmål vi kunne stille Siv Jensen.

Sigrid Sollund
Foto: Hans Erik Weiby / NRK

«Har ikke historien vist oss at hvis du lar folk flest få styre over seg selv i for stor grad så vil de kjøre for fort på de nye veiene, drikke seg snydens full på billig sprit og sette seg i bunnløs spillegjeld? Tror du virkelig så godt om oss nordmenn? »

Det ville Geir Roaldseth fra Tynset at våre utspørrere skulle høre med Jensen om.

De fleste temaene ble berørt; skatter, avgifter, bistand, kultur, NRK-lisens, samarbeidspartnere, strandsone, overformynderi og flere til.

- Vi er imponert over nivået på spørsmålene, sier Sigrid Sollund, som sammen med Magnus Takvam skal spørre ut Jensen i kveld under paritutspørringen under Velg!09.

Godt over 500 forslag til spørsmål er kommet inn inntil vi måtte stanse klokken 17 i dag, for at utspørrerne skulle rekke å komme seg igjennom alle og plukke ut noen til kveldens sending.

Les spørsmålene til Siv Jensen

Magnus Takvam

Magnus Takvam

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

- Det er mye vi kunne ha tatt med. Det er mange temaer folk har vært innom og mange av dem er de samme som de vi har valgt ut. Det er jo veldig positivt, for det betyr at vi og velgerne har samme forståelse av hva som er viktig og relevant å spørre om. Det er jo svært bra.

- Vi har desverre bare plass til noen av dem. Mange av spørsmålene er svært gode, men enkelte er for omfattende i akkurat denne sammenhengen. Det ville tatt for lang tid å forklare. Men vi setter stor pris på innspillene og engasjementet, sier Sollund.

Opptatt av seriøse ting

En ting ble hun gledelig overrasket over, da hun gikk gjennom den store spørsmålsbunken.

- Folk er svært interessert i realismen både i sakene og selve partipolitikken. Hvordan vil Frp samarbeide i Stortinget for å få gjennom både bestemte saker og sin politikk.

- Selv om det er svært mange vi ikke får brukt, håper jeg at folk synes våre spørsmål er ålreit, avslutter hun.

Men det er flere muligheter for å få svar. Rett etter at Siv Jensen er ferdig spurt ut i TV-ruten, stiller nestleder Per Arne Olsen til nettmøte på nrk.no kl. 22.30

Og før det, kan du ringe inn og få svar fra nestleder Olsen i radio, i Folkets partilederutspørring i programmet Kveldsåpent på P1.

  • Du kan ringe inn dine spørsmål på telefon 815 21 031 fra klokken 20.30.
  • Meldinger på Twitter merket med emneord #velg09 blir også tatt med.


Du kan selvsagt følge utspørringen av Jensen i nett-TV mens du kommenterer sendingen direkte, det samme med lytterrunden på radio.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger