Mange skifter i Stoltenbergs andre regjering

Dagens skifte av statsråd i barne- og likestillingsdepartementet er så langt fra det første i Jens Stoltenbergs andre regjering.

Jens og regjeringen

Jens Stoltenberg og flere av hans statsråder under åpningen av det 152. Storting.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det begynte med at næringsminister Odd Eriksen (Ap) trakk seg. Han ble etterfulgt av Dag Terje Andersen, som blant annet hadde erfaring fra tidligere regjeringsarbeid. Han var landbruksminister 1996-1997.

Sp og SV

Det neste statsrådsskiftet kom i olje- og energidepartementet da

Øystein Djupedal

Øystein Djupedal

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Odd Roger Enoksen (Sp) trakk seg. Det førte til at Åslaug Haga gikk fra posisjonen som Kommunal- og regionalminister til olje- og energidepartementet.

Så forsvant Øystein Djupedal (SV), Helen Bjørnøy (SV) og Karita Bekkemellem (Ap) ut av rekken Djupedals partikollega Bård Vegar Solhjell overtok som kunnskapsminister.

Tora Aasland ble statsråd i kunnskapsdepartementet med ansvar for høyere utdanning og forskning. Solhjell har det administrative ansvaret for kunnskapsdepartementet.

- Holder fram mot 2009

Ramin-Osmundsen og Stoltenberg

Manuela Ramin-Osmundsen og Jens Stoltenberg

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) overtok som barne- og likestillingsminister etter Karita Bekkemellem. Utviklingsminister Erik Solheim ble dobbeltstatsråd da han fikk ansvaret også for miljøverndepartementet Bekkemellem hadde vært statsråd også tidligere, i 2000 til 2001. I Stoltenbergs første regjering, var hun sjef for barne- og familiedepartementet.

Etter fire måneder som statsråd var tiden ute for Manuela Ramin-Osmundsen. Kultur- og kirkeminister Trond Giske fikk i to uker også ansvaret for barne- og likestillingsdepartementets saker.

Så, i dag, kom utnevnelsen av Anniken Huitfeldt som ny barne- og likestillingsstatsråd.

Les saken: - Jeg var ikke i tvil

Hun er den tredje statsråden i dette departementet i Jens Stoltenbergs andre regjering.

I dag uttalte Jens Stoltenberg at han nå har de regjeringsmedlemmene han regner med å bruke fram mot stortingsvalget i september 2009. 

SISTE NYTT

Siste meldinger