– Har aldri sett så mye følelser på Stortinget

– Jeg har aldri sett stortingspolitikere så emosjonelle, sier NRKs politiske kommentator Magnus Takvam. Fremskrittspartiets Per Sandberg fikk flere Arbeiderpartirepresentanter til å gråte i dag.

Video Per Sandberg i spørretimen på Stortinget

SE VIDEO: Per Sandberg i spørretimen på Stortinget

Fra Stortingets talerstol i dag sa Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg blant annet at Ap har en bevisst strategi, der terrorangrepene den 22. juli brukes til å svartmale Frp.

– Når man snakker over bordet i stortingsrestauranten er det gjerne en vanlig samtale om politikk. Jeg har aldri sett de folkevalgte slik som i dag, sier politisk kommentator Magnus Takvam.

– To vanskelige punkter

– Mange av Aps representanter begynte å gråte da man spurte om hvordan de hadde oppfattet det Per Sandberg hadde sagt.

Magnus Takvam

Magnus Takvam

Foto: NRK

Takvam mener det er to punkter som skaper vansker i debatten om terrorangrepene den 22. juli:

– Det ene er påstanden om at Fremskrittspartiet, men sine holdninger til innvandrere og muslimer, nærmest skal ha bidratt til terroraksjonen. At de har bidratt til en hatsk debatt, slik Eskil Pedersen sa i går.

– Det andre er dette Sandberg viser til, nemlig påstander om at Arbeiderpartiet bruker angrepene til politisk gevinst for sitt parti.

– Har ikke klart balansegangen

– Her står Frp sentralt i debatten rundt 22. juli, sier Takvam. Han mener partiet ikke har klart balansegangen her og viser til Carl I. Hagens utsagn i sommer om at de som hadde mistet sine på Utøya, ikke skulle trenge å vite alt om hva som skjedde den dagen og til Sandbergs utsagn fra talerstolen i dag.

– Hvilke konsekvenser får dette for Fremskrittspartiet?

– Det føyer seg inn i en rekke av uheldige saker for partiet den siste tiden. Det er ikke bra for Frps omdømme, sier Magnus Takvam.

– Ualminnelig dårlig dømmekraft

Selv om Per Sandberg i etterkant har sagt unnskyld, sier Magnus Takvam at Sandberg faktisk står fast ved at han mener Ap har utnyttet 22. juli politisk.

– Det man mistenker nå er jo at Sandberg faktisk plumpet ut med det han egentlig mener i denne spontane ordvekslingen med Jonas Gahr Støre, og alle er enige om at han har utvist en dømmekraft som er så dårlig at den nesten mangler sidestykke, avslutter Takvam.

SISTE NYTT

Siste meldinger