Store endringer i SVs stortingsgruppe

Ettter å ha gjort store endringer i regjeringen, gjorde SV mandag store endringer i stor­tingsgruppa. SV-leder Audun Lysbakken blir partiets parlamentariske leder.

SV-leder Audun Lysbakken

SV-leder Audun Lysbakken går inn i rollen som partiets parlamentariske leder på Stortinget.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Lysbakken går inn i Helse- og omsorgs­komiteen fordi det ifølge ham er der slaget om velferdsstatens fremtid står.

– SV skal bli et folkeparti med en viktig stemme i debatter som betyr noe i folks hverdag. Derfor vil jeg gjøre SV til et viktigere parti i helse- og omsorgspolitikk, sier partileder Lysbakken.

Med Helse - og omsorgskomiteen velger dermed Lysbakken bort de klassiske, tunge komiteene hvor partilederne pleier å sitte, som finans og utenriks.

– SV har fornyet laget i regjering, nå gjør vi det samme i Stortinget. Vi får en gruppe som er sulten på å slåss for miljø og rettferdighet, sier Lysbakken til partiets hjemmeside.

Lysbakken sier også at SV skal kjempe for et helsevesen som utjevner sosiale forskjeller og går først i kampen mot kommersialisering og privatisering.

Andersen parlamentarisk nestleder

Karin Andersen blir ny parlamentarisk nestleder, og fortsetter som nestleder i Arbeids- og sosialkomiteen. Snorre Valen går inn som andre parlamentariske nestleder, og går inn i utenriks - og Forsvarskomiteen.

Lars Egeland blir SVs representant i Miljø- og energikomiteen, mens Aksel Hagen, som er relativt ukjent i rikspolitikken, overraskende blir ny leder i Kommunalkomiteen.

Lysbakken valgte tidligere i år å gå av som barne- og likestillingsminister, etter at avsløringen om at han hadde delt ut penger til SV-organisasjonen Jenteforsvaret. Like etter ble Lysbakken valgt til ny SV-leder, etter Kristin Halvorsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger