Lundteigen krever svar fra Anundsen

Per Olaf Lundteigen krever skriftlig svar fra justisminister Anders Anundsen etter oppslag om avtale for å unngå mistillitsforslag.

 Anders Anundsen

Anundsen ville inngå avtale med KrF og Venstre og dermed unngå å bli konfrontert med mistillitsforslag, ifølge Dagsavisens kilder

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Per Olaf Lundteigen

Stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen ber om en skriftlig redegjørelse fra Anundsen.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

I onsdagens utgave av Dagsavisen skriver avisen at Venstre og KrF skulle få gjennomslag for å gjennomgå sakene til lengeværende asylbarn i bytte mot å la være å stille mistillitsforslag mot justisminister Anders Anundsen.

På bakgrunn av oppslag har stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen sendt et brev til statsråden der han ber om en skriftlig redegjørelse om hva som er fakta i saken.

– Denne saken er så alvorlig fordi Anundsen kjenner veldig godt til spillereglene i kontrollkomiteen – der han tidligere satt som leder. Han vet at vi skal behandle saker i forhold til vår konstitusjonelle rolle. I denne saken er det hans opplysningsplikt som er saken, sier Lundteigen til NRK.

Han poengterer at statsrådens informasjon skal være korrekt, og regner med et svar rett over påske.

– Vårt ansvar er å påse at det konstitusjonelle er rett gjennomført, og om Anundsen har snakket sant på Stortingets talerstol, sier han.

Støre: Svært alvorlig

Påstandene i Dagsavisen faller ikke i god jord hos Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre heller.

– Statsrådens forhold til Stortinget har vært behandlet i kontrollkomiteen – så dette er en alvorlig sak, sier Støre til NRK.

Han sier videre at det som fremkommer i mediene, ennå ikke er bekreftet.

– Jeg forventer at de som er omtalt vil klargjøre hva som har skjedd, og det bør kunne gjøres slik at både regjeringspartiene og de partiene det er snakk om klargjør om disse samtalene har funnet sted, sier han.

I en kort kommentar til NRK svarer Anundsen at han vil svare Lundteigen og Stortinget på vanlig måte før han svarer media.

Ultimatum

Tirsdag ble det klart at justisministeren unngår et mistillitsvotum i Stortinget, men kritikken mot Anundsens håndtering av saken er fortsatt knallhard.

KrF-leder Knut Arild Hareide har stilt statsråden et ultimatum hvor han krever at asylbarn og deres familier som er sendt ut fra juli til desember i fjor, får asylsakene vurdert på nytt.

Kravet er ennå ikke besvart.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger