Normal

Lunder fremstilles for varetektsfengsling fredag

Siktelsen mot tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder er knyttet til en utbetaling på 30 millioner dollar til en konto i Sveits i 2011, opplyser hans forsvarer Cato Schiøtz.

Advokat Cato Schiøtz intervjues

FORSVARER: Advokat Cato Schiøtz har torsdag bistått sin klient Jo Lunder i avhør. Økokrim vil fremstille korrupsjonssiktede Lunder for varetektsfengsling fredag.

Foto: Erik Rolandsen / NRK

Jo Lunder ble pågrepet på Oslo lufthavn i går kveld og har i ettermiddag sittet i avhør frem til 17-tiden.

– Han har svart på alle spørsmål og vil selvfølgelig samarbeide med Økokrim på alle måter. Han har forklart seg om hvorfor det ikke er grunnlag for å mistenke ham for korrupsjon, sier Schiøtz i NRKs Dagsnytt 18.

Økokrim bekreftet tidligere i dag at Lunder er siktet for korrupsjon.

– Siktelsen går ut på en utbetaling på 30 millioner dollar til en konto i Sveits i 2011. Den har Jo Lunder forklart seg grundig om og forklart seg om hvilken kunnskap han hadde, og hva han gjorde da den kom opp. Dette var en utbetaling som skjedde om lag to måneder etter at han tiltrådte som administrerende direktør, sier Schiøtz.

Advoktaten redegjør om siktelsen av tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder hos Dagsnytt Atten.

Schiøtz sier til NRK.no at Lunder ikke har hatt kjennskap til de aktuelle utbetalingene.

– Vimpelcom har en rekke datterselskaper, vi snakker om ett av seks datterselskaper, som igjen har seks avdelinger. Det er klart at han har ikke fulgt utbetalinger på detaljnivå. Det som har vært hans oppgave har vært å sørge for å ha gode prosedyrer, og det er han helt overbevist om at han har gjort, sier Schiøtz.

Så dette avviser han totalt?

– Dette avviser han totalt, at han har medvirket. Han har ikke hatt kjennskap til dette, dette er ikke noe som verken administrerende direktør eller styret har hatt noen involvering i, sier Lunders advokat.

– Voldsomt å bli arrestert

Ifølge advokaten gjelder siktelsen kun denne ene utbetalingen.

Han sier at Lunder er svært overrasket over pågripelsen, og ikke kjenner seg igjen i gjerningsbeskrivelsen som siktelsen inneholder.

– Han har vært tilgjengelig for avhør i både to og tre år, og han har aldri fått noen henstilling om å gi noen informasjon, da er det litt voldsomt å bli arrestert, sier Schiøtz.

Nye avhør

Schiøtz sier Lunder ikke har noe å skjule, og at han mener han har gode forklaringer på den aktuelle utbetalingen.

– Det har vi brukt en del tid på i dag. Så får man vente og se om hans forklaring er riktig eller ikke. Det blir nye avhør, og det blir sikkert avhør av andre vitner også.

Økokrim vil varetektsfengsle Lunder, og han fremstilles for varetektsfengsling fredag.

– Vi har fått forespørsel om samtykke til varetekt. Det er ikke grunnlag for varetekt, så det har vi sagt nei til. Så han fremstilles for varetektsfengsling etter lunsj i morgen, sier Schiøtz.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger