Lukkede dører for to av de siktede

Oslo tingrett har besluttet å lukke dørene for to av de siktede som fremstilles for varetektsfengsling i ettermiddag i forbindelse med gjengaksjonen.

Streng kontroll
Foto: NRK

Retten er i ferd med å vurdere om dørene skal lukkes også for de øvrige siktede.

Familiens storebror

Den ene som får saken sin behandlet for lukkede dører er en 30 år gammel norsk-pakistansk mann. Han er eldste bror i familien, der 10 er siktet i saken.

Ifølge VG ble storebroren (30) skutt utenfor familiens leilighet på Furuset. 30-åringen er fortsatt siktet for overlagt drap etter Sandaker-drapet  i 2004. Nå siktes han for grovt heleri av 200.000 kroner.

Norsk 54-åring

Den andre som får saken sin behandlet for lukkede dører er en norsk 54-åring som bor i Brasil. Han er siktet for besittelse av 800.000 kroner som stammer fra ulovlige handlinger. Mannen nektet skyld og ba om å bli sluppet fri.

Streng kontroll

Fengslingsmøte er i gang etter forsinkelser på grunn av streng sikkerhetssjekk og akkreditering av de fremmøtte.

Totalt blir elleve siktede framstilt for varetektsfengsling i Oslo i forbindelse med storaksjonen mot B-gjengen.

Ti av personene som fremstilles har nære relasjoner innen en familie. Det er fire brødre og deres foreldre, samt to kvinner som er gift med brødrene. I tillegg er svigermor til en av brødrene også siktet, og en kvinne som er skilt fra en av brødrene. Den 11. personen er ikke tilknyttet familien.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger