NRK Meny
Normal

Lover ekstra milliarder til vei

Jens Stoltenberg sa i dag at Arbeiderpartiet lover flere titalls milliarder kroner til vei og jernbane.

Jens Stoltenberg
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Arbeiderparti-lederen kom med løftet da han talte på Arbeiderpartiets landsstyremøte.

Nett-TV: Stoltenberg lover milliarder til veier

Legger fram ny plan i vinter

- Vi trenger en satsing for bedre framkommelighet, miljø og trafikksikkerhet, sa Stoltenberg.

- Trafikken her i landet er tredoblet siden 1970. Veistandarden er ikke tredoblet, sa han.

Han sa videre at regjeringen i vinter legger fram forslag til ny nasjonal transportplan for 2010-2019, og planen skal inneholde en samferselssatsing med langsiktiige prioriteringer innenfor vei, jernbane, luftfart og havner.

Den inneholder tre tiltak:

1. - Det er behov for et høyere bevilgningsnivå enn i dag. Det skal brukes flere titall milliarder mer i denne perioden enn i dag. Vi trenger en økning som gjør at vi samlet kan bruke flere titallsmilliarder kroner mer på vei og jernbane i løpet av den tiårsperioden planen gjelder for, sa han.

2. Det skal være en mer rasjonell og sammenhengende utbygging av store prosjekter. - Vi må hindre at store og viktige prosjekter enten stopper opp på grunn av mangel på penger eller bygges ut i så små biter at framdriften ikke blir rasjonell, sa statsministeren.

3. Det trengs mer kapasitet og konkurranse i sektoren. Til det må Norge ha hjelp utenfra. Stoltenberg og samferdselsminister Liv-Signe Navarsete (Sp) inviterer i den forbindelse store europeiske vei- og bane-entreprenører til Norge på en konferanse for å få dem interessert i å legge inn anbud på norske prosjekter.

- Kopierer Frps program

- Vi er et land med store avstander. Da må vi ta ansvar for en infrastruktur som gjør at landet vårt henger sammen, og som gjør at vi kan reise og transportere varer og tjenester effektivt rundt i Norge, Sa Stoltenberg.

I går lovte Stoltenberg en strammere asylpolitikk, og nå skal han bedre veiene. Men Stoltenberg forsikrer at dette ikke er for å demme opp for Frp.

Per Sandberg

Per Sandberg mener statsministeren kopierer Frps program.

Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

- Vi gjør det vi mener er riktig i begge sakene, sier Stoltenberg.

Dette går ikke hjem hos nestleder i Frp, Per Sandberg. Han mener Stoltenberg kopierte deler av Frps asylpolitikk i går og veipolitikken i dag.

- Det er jo helt utrolig å høre hva statsministeren sier. Alle disse områdene har Frp gjennom tre år hatt høy profil på, og jeg har til og med blitt kritisert av Stoltenberg, sier Sandberg.

- Dette er helt enestående. Jeg tror ikke jeg har sett maken til snuoperasjon fra en statsminister noensinne.

Diskutér

Blir Aps politikk mer og mer lik Frps politikk? Si din mening her.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger