NRK Meny
Normal

Lover 12.000 sykehjemsplasser

Arbeiderpartiet lover 12.000 nye sykehjemsplasser innen 2015.

Jens Stoltenberg
Foto: NRK

Det kom fram da statsminister Jens Stoltenberg i dag la frem partiets plan for eldreomsorgen i årene fremover.

Stoltenberg innrømmer at tilbudet om sykehjemsplasser er for dårlig etter at flere fylkesleger har fortalt NRK at det er blitt vanskeligere å få sykehjemsplasser i de store byene.

- Jeg tror det er helt riktig at eldre i dag må være sykere enn for bare noen få år siden for å få plass på sykehjem, sa statsminister Stoltenberg i dagens partilederutspørring i NRK. 

 - Det er vi ikke fornøyd med. Det er også grunnen til at vi har sørget for at det kommer flere årsverk i eldreomsorgen, og vi har foreslått bl.a. et statlig tilskudd til bygging av omsorgsboliger og sykehjem. 

LYD: Hør Jens Stoltenberg i partilederutspørringen

- Har ingen oversikt

Stoltenberg innrømmer også at det ikke finnes noen oversikt over hvor mange som står i sykehjemskøer.

- Men vi vet mer enn nok til å vite at vi har for få plasser. Derfor satser vi på eldreomsorg i stedet for skatteletter.

Stoltenberg understreker at det er særlig blant psykiatripasienter, rusavhengige, funksjonshemmede og kreftpasienter det vil være en sterk økning de neste årene, og ikke blant eldre.

Han forklarer også at Arbeiderpartiet ikke har tallfestet behovet for legedekning i eldreomsorgen fordi det varierer veldig.

- Må satse på kollektivtransport

Regjeringspartner SV har pekt på klima som den viktigste saken i valget. - Jeg er helt enig i at det er en av de viktigste sakene. Klimaspørsmålet dreier seg ikke bare om internasjonale avtaler, men også om tiltak i kommunene. Vi må satse på kollektivtransport. I tillegg til å være et klimatiltak, vil det gi mindre kø og mindre støy i kommunene, sier Arbeiderparti-lederen.

Han gjør det også klart at han mener en tvungen klimaskatt på flyreiser bør komme så fort som mulig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger