NRK Meny
Normal

Lommemannsak til 30 millioner

Lommemannsaken koster det norske samfunnet over 30 millioner kroner. Etterforskningen har tatt nesten sju år.

Lommemannen
Foto: Novemberfilm as / NRK

I morgen starter den omfattende rettsaken mot mannen som er tiltalt for seksuelle overgrep mot gutter over hele Sør-Norge.

- Dette er jo en helt spesiell sak. Den har vært etterforsket i mange år. Den involverer store geografiske områder. Det er saker fra 17 politidistrikt, og derfor en god del etterforskere som har vært i sving, sier Jens Elsebutangen. Han er påtaleleder ved Follo politidistrikt.

- Riktig pengebruk

Han har regnet på hva Lommemannsaken har kostet det norske samfunnet. Bare hos politiet er det brukt 16 millioner kroner på å etterforske Lommemannsaken.

Lommemanngrafikk

I tillegg til politiets etterforskning koster advokatene i Lommemannsaken ca 1,5 millioner kroner. Alle bistandsadvokatene kan i verste fall koste inntil 9 millioner, mens dommerne ca 1,3millioner kroner.

Deretter kommer utgifter til saksbehandlere og sakkyndige. Bruken av to rettsaler i fem måneder og reiseutgifter til vitner og andre.

Summen er på over 30 millioner kroner.

- Det er riktig bruk av penger, men det er klart at summen er betydelig, sier Elsebutangen.

Tiltale halvert

Den antatte Lommemannen var opprinnelig mistenkt for 160 overgrep. 30 millioner kroner senere ble han altså tiltalt for under halvparten. Føler etterforskerne nå at de har fått kartlagt alt den tiltalte har foretatt seg?

- Vi har i løpet av etterforskningen forsøkt å få kartlagt alle hans bevegelser i den grad det har vært mulig, sier politiadvokat i Follo politidistrikt, Jorid Kile Berg.

Video nsps_upload_2009_11_1_18_32_15_5171.jpg

Se video

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger