Løberg trekker seg fra alle Frp-verv

Liv Løberg trekker seg fra alle verv i Frp etter avsløringene om CV-juks, opplyser partiets stortingsgruppe.

Liv Løberg

Liv Løberg fikk en uke på seg av Frp til å bestemme seg for om hun ville være med videre i politikken. Nå har avgjørelsen kommet om å trekke seg fra alle verv.

Foto: Halvorsen, Kjersti / SCANPIX

Liv Løberg informerte søndag Akershus Frp om at hun trekker seg fra alle verv i partiet, opplyser partiets stortingsgruppe.

– Jeg ble informert av Løberg i dag om at hun ønsket å fratre alle sine verv i Frp og har tatt dette til etterretning, sier fylkesleder Kari Kjønaas Kjos i Akershus Frp til NRK.

Løberg har inntil søndag vært aktiv i kommune- og fylkespolitikken i Akershus Frp.

– Glad for at hun tok den avgjørelsen

Kjos mener at det var riktig av Løberg å trekke seg.

– Hun har det veldig vanskelig og vondt nå. Det var en ventet beslutning og jeg har respekt for at hun har kommet til denne konklusjonen, sier Kjos.

Fylkeslederen forteller at Løberg ikke ble presset til å trekke seg.

– Det var ikke nødvendig å presse henne. Jeg er glad for at hun tok den avgjørelsen på egen hånd. Da trenger ikke jeg som fylkesleder å gjøre den vanskelige vurderingen selv, som kunne blitt utfallet, sier Kjos.

Kari Kjønnaas Kjos, Frp

Fylkesleder i Frp, Kari Kjønaas Kjos, reagerte med vantro da hun fikk høre om CV-jukset torsdag 25. juni. Overfor NRK.no sa hun da at hun ikke ville ha trodd det, om hun ikke hadde fått høre det fra Løberg selv. Nå trekker Løberg seg fra alle verv i politikken.

Foto: Ingrid Vestre Haram

Respekt for partiet

Kjos bekrefter overfor NRK at Løberg trakk seg av respekt for Fremskrittspartiets politikk og arbeid.

– Tilliten til henne er frynsete, og vi er avhengig av at velgerne har tillit til våre politikere. Hun hadde verv som gjorde at hun var i politikken flere ganger i uken, og det synes jeg ikke er helt forenlig med den saken hun er oppi nå, sier Kjos.

Fylkeslederen lover også å sende blomster til Løberg som takk for hennes innsats i Fremskrittspartiet.

– Og Løberg har mange venner i partiet og de beholder hun, sier Kjos.

Aktiv i valgkamper

Løberg har vært aktiv i valgkamper for Akershus Frp. Hun har hatt flere politisk verv og sittet i forskjellige utvalg.

– Hun har god innsikt i helsepolitikk som vi har brukt i forhold til saker og partiets program, sier Kjos.

Som administrasjonssjef Liv Løberg i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) har Løberg innrømmet å ha brukt falske eksamenspapirer.

Cv-jukset

Det var torsdag i forrige uke at det kom fram at Løberg forfalsket tre studiebeviser på slutten av 1980- og begynnelsen av 1990-tallet.

Senere brukte hun dokumentene for å få lederstillinger på blant annet Norges Vetrinærhøyskole, Ullevål universitetssykehus og sist jobben som administrasjonssjef i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH).

Denne uken ba lederen i Akershus Frp, Kari Kjønaas Kjos, Løberg om å slutte i politikken. Løberg fikk en uke på seg fra partiet til å bestemme seg.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger