Liv Signe Navarsete er sykmeldt på grunn av hyttetur-saken

Tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete mener den grove meldingen var sendt for å si at hun «har vært en dritt, og fortsatt er en dritt». – Hadde jeg vært 16 år, ville jeg aldri satt mine ben i Senterpartiet mer, sier hun.

– Ikke bare for min egen del, men for alle jenters del, sa Liv Signe Navarsete i Torp.

Liv Signe Navarsete (Sp) gjestet «Torp» onsdag kveld. Hun forteller hvorfor hun har stått fram og kommentert den grove meldingen hun mottok i 2016.

Den grove meldingen som ble sendt til Senterpartiets tidligere leder, Liv Signe Navarsete, ble sendt for å sette henne på plass, mener hun selv.

– Jeg tenkte at det var for å si at jeg har vært en dritt, og fortsatt er en dritt, sier Navarsete i et intervju i «Torp».

Se hele intervjuet nederst i saken.

Meldingen ble sendt fra Facebook-profilen til Sp-statssekretær Morten Søberg i 2016. Søberg og ni andre menn – flere med sentrale verv i Senterpartiet – befant seg på en hytte i Åre da meldingen ble sendt. Ingen har så langt stått fram som avsenderen, og alle har hevdet sin uskyld. Navarsete har sagt at hun tror Søberg på at han ikke sendte meldingen.

– Jeg våknet av at meldinga kom, og jeg må innrømme at jeg måtte lese den et par ganger. Jeg så avsenderen, og fikk det ikke til å stemme, sier Navarsete.

Liv Signe Navarsete fortel korleis det var å få trakasserande melding

Liv Signe Navarsete varslet partiledelsen om seksuell trakassering i 2016

– Tar en for jentelaget

Den mye omtalte saken gjør at Navarsete nå er sykmeldt. Hun forteller at hun føler hun «tar en for jentelaget» ved å stå fram og prate om saken, men at det har sin kostnad.

– Jeg har fått symptomer lik de jeg hadde i 2014, slik som svimmelhet. Jeg kommer nok til å være sykmeldt en stund fremover, sier hun.

Etter å ha varslet om meldingen i 2016, hadde Navarsete egentlig tenkt til å la saken ligge. Men etter at saken kom opp igjen gjennom en artikkel i Nationen, valgte hun til slutt å stå fram.

– Hadde jeg ikke kommentert, hadde det vært som å si at dette var greit. Så jeg gjorde ikke dette for min egen del, men for alle jenters del. Det er ikke greit å sende slike meldinger. Hadde jeg vært 16 år, ville jeg aldri satt mine ben i Senterpartiet mer, hvis jeg hadde fått en slik melding fra ledende personer i partiet.

Politisk kommentator Magnus Takvam om sjukmeldinga til Liv Signe Navarsete

Politisk kommentator Magnus Takvam om sjukmeldinga til Liv Signe Navarsete

Kun hatt kontakt med én av mennene

Av de ti mennene som befant seg på hytta i Åre den aktuelle kvelden i 2016 blant dem Sp-nestleder Ola Borten Moe har Navarsete kun hatt kontakt med Morten Søberg, forteller hun.

– Vi har hatt flere samtaler, og det har vært veldig bra, sier hun om kontakten med Søberg.

Liv Signe Navarsete gikk av som leder i Senterpartiet i 2014, etter intern strid og utfordringer i ledertrioen, der Ola Borten Moe satt som nestleder sammen med Trygve Slagsvold Vedum. Navarsete og Moe sto steilt mot hverandre den gangen.

sp

SP-TOPPENE SOM VAR PÅ HYTTETUR: Øverst fra venstre: Ola Borten Moe (1. nestleder), Morten Søberg (tidligere statssekretær), Ivar Vigdenes (ordfører i Stjørdal), Bjørn Arild Gram (ordfører i Steinkjer), Erlend Fuglum (tidligere statssekretær og tidligere leder i Senterungdommen), Tomas Ivar Hallem (fylkesvaraordfører), Rune Hjulstad (fylkessekretær), Jostein Grande (rådgiver). I tillegg var to Sp-medlemmer fra Trøndelag, som ikke har sentrale verv i partiet, med på turen.

– Skammelig for partiet

Navarsete mener det er skammelig for partiet at ingen har tatt ansvar og stått fram som avsenderen.

– For meg er saken like alvorlig nå som den var i 2016. Jeg var sjokkert da, og jeg er fortsatt ganske sjokkert. Det er skammelig for partiet.

Hun understreker at dette ikke handler om henne, men om hvordan Senterpartiet kommer ut av denne saken.

– Alle blir kollektivt skyldige, og det er urettferdig for dem som ikke har noe med dette å gjøre, sier hun.

Partiledelsen har varslet at dersom avsenderen ikke står frem innen midnatt i natt, anmeldes saken til politiet.

Ser hele intervjuet med Liv Signe Navarsete i «Torp».

Se hele intervjuet med Liv Signe Navarsete i «Torp».

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger