Listhaug: – Jeg gir meg ikke på tørre møkka

Sylvi Listhaug fikk stående applaus fra landsmøtesalen da hun lovet å kjempe videre for en streng innvandringspolitikk.

Sylvi Listhaug

FIKK STÅENDE APPLAUS: Det er tydelig at Sylvi Listhaug er meget populær i eget parti.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det å sikre en bærekraftig asyl- og innvandringspolitikk, det handler om å bevare det velferdssamfunnet som vi har bygd opp gjennom generasjoner, åpnet innvandrings- og integreringsminister sitt innleg i den politiske debatten på Frps landsmøte.

– Hvor mange som kommer har en effekt på hvor godt vi kan lykkes med integrering.

Snart starter forhandlingene etter at regjeringen la fram 40 innstramningsforslag tidligere denne måneden. Store deler av opposisjonen og støttepartiene har vært sterkt kritiske til flere av forslagene.

Brukte Sverige som skrekkeksempel

Listhaug nevnte Sverige som et eksempel på hvor galt innvandringspolitikken kan gå med parallellsamfunn og generelt store utfordringer.

– Jeg lover å stå på hver eneste dag for at Norge ikke skal komme i samme situasjon som Sverige, sa Listhaug til rungende applaus.

– Det handler om å stramme inn og å stille krav.

Lørdag legges det etter planen fram en resolusjon om asylpolitkken som skal opp til behandling på landsmøtet søndag.

– Skulle bare mangle

Statsråden snakket også om de foreslåtte innstrammingene innen familiegjenforening som er et av forslagene som har fått hardest medfart. I forslaget som nå ligger i Stortinget kreves det fire år i arbeid eller utdanning før det kan søkes om å bli gjenforent med familien.

– Jeg synes det blott skulle mangle at det ikke er den norske stat som skal betale for familien din, men at du skal greie det selv. Derfor håper jeg at Stortinget vil stemmer for å stramme inn reglene for familiegjenforening.

I den kommende integreringsmeldingen ligger det forslag om at familier som kommer ikke skal kunne motta kontantstøtte de fem første årene. Det kommer også forslag om 50 timer obligatorisk kurs i norsk kultur og samfunnsfag på asylmottakene.

Listhaug er klar på at hun kommer til å fortsette å kjempe for en streng innvandringspolitikk.

– Jeg skal ikke gi meg på bare møkka, avsluttet Listhaug til stående applaus fra salen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger