Listhaug om møte med dagligvarekjeder: – Er bare for å «peke nese»

Sylvi Listhaug (Frp) ler av habilitetsdebatten som har rast de siste dagene.

Sylvi Listhaug omtaler møtet hun skal ha med matvarekjedene mandag, som noe hun gjør for å "peke nese".

Sylvi Listhaug lo av kundeliste-debatten

– På mandag skal jeg jo ha møte med dagligvarekjedene og han Ole Robert Reitan, og det er bare for å «peke nese», sier Listhaug til latter fra partikolleger.

Listhaug er omgitt av fire TV-kameraer når uttalelsen faller før Frps landsstyremøte i dag.

Nekter å oppgi kunder

Det har stormet rundt Listhaug (Frp) etter at hun ble Norges nye landbruks- og matminister. Hun ble den første som har gått rett fra en toppstilling i PR-bransjen til Kongens bord.

Det har kommet frem at Listhaug tok PR-oppdrag for matvaregiganten Rema 1000 også mens regjeringsforhandlingene pågikk, og samtidig som hun møtte i Frps sentralstyre. Hun var blant annet involvert i å tolke regjeringserklæringen på oppdrag for Rema 1000.

Da Listhaug i forrige uke ble landbruksminister, med ansvar for både bønder og dagligvarebransjen, fikk det mange til å kreve innsyn i hvem Listhaug hadde jobbet for som PR-rådgiver. Den nyutnevnte statsråden har imidlertid nektet å svare.

– Det var humoristisk ment

Mandag har hun invitert representanter for matvarekjedene, deriblant hennes tidligere oppdragsgiver Rema 1000, til et møte i Landbruks- og matdepartementet.

Det var dette hun henviste til da hun i dag lo av debatten som har vært reist rundt henne.

Nå forklarer Listhaug at det hele var humoristisk ment.

– Det var humoristisk ment, for mine partikolleger synes at denne saken har gått ut av alle proporsjoner. Da er det viktig for meg å understreke overfor dem og andre at jeg kommer til å stå av denne stormen her. Jeg kommer ikke til å la meg knekke, og jeg skal gjøre jobben min som landbruks- og matminister også videre, sier Listhaug til NRK i kveld.

– Men «peke nese»?

– Ja, det var kanskje et dårlig valgt uttrykk, men det er i hvert fall viktig for meg å vise at jeg ikke lar meg knekke. Denne stormen skal jeg stå av, og så ser jeg frem til å ta fatt på oppgaven med å være landbruks- og matminister. Nå har jeg brukt veldig mye tid på media og denne saken her, og jeg ser frem til å kunne gå ordentlig i gang med det arbeidet jeg skal gjøre med å modernisere og forenkle norsk landbrukspolitikk, sier Listhaug.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger