Listhaug etter korsangrep: – Det mest nedrige jeg har sett

Kommentator Sven Egil Omdal hevder på Facebook at innvandringsminister Sylvi Listhaug har et kors rundt halsen for å få politisk støtte for sitt syn. – Helt utrolig, sier Listhaug.

Sylvi Listhaug

Sylvi Listhaug får oppmerksomhet for korset hun bærer rundt halsen. Dette bildet ble tatt 02 februar etter et møte om flyktninger som kom over Storskog.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Påstår jeg at hun bruker korset som en politisk rekvisitt for å fri til den underlige gruppen som tror at fremmedfrykt er en kristelig dyd? Ja, det er i grunnen det jeg gjør, skriver kommentator i Stavanger Aftenblad, Sven Egil Omdal på Facebook.

Han viser til en tale av innvandringsministeren på Oslo Symposium, der hun har korset utenpå rullekragen.

– Hun ser ut som en biskop selv når hun sier at det «aldri har vært noe for oss» å leve side om side med mennesker fra en annen kultur, skriver han.

Omdal hevdet å ha gått gjennom samtlige bilder i databasen til Scanpix fra 2001 og til 15. desember 2015, da hun ble innvandringsminister.

– Hun bærer ikke kors-smykket på et eneste av dem, skrev Omdal.

Erratum: Våkne folk har også søkt i Scanpix-basen og funnet bilder fra 2006 og 2007 der Sylvi Listhaug har korset på...

Publisert av Sven Egil Omdal Søndag 5. mars 2017

– Falske nyheter

Innvandringsministeren sier til NRK at hun mener Omdal sprer falske nyheter.

– Da er det viktig for meg å korrigere det. Det er et smykke som betyr mye for meg, som jeg har hatt i mange år og som jeg spesielt føler trygghet ved å bruke når jeg skal måtte prestere mye og når det skjer mye, sier Listhaug til NRK.

Statsråden sier at hun «selvfølgelig» har brukt korset mer etter at hun ble innvandringsminister ettersom det har vært en svært krevende jobb.

– Det er klart at det har jeg hatt behov for det siste året. Jeg tror det er få politikere som har blitt utsatt for så mange påstander og angrep fra alle hold som det jeg har blitt, og som har hatt en så vanskelig oppgave som det jeg har hatt, så det er klart at da må man bruke de virkemidlene som er mulig for å få den styrken som skal til for å stå i det. Og for øvrig så er det ingen som har noe med hvilke smykker jeg bruker, sier Listhaug til NRK.

– Regelrett løgn

Søndag kveld slo hun hardt tilbake mot Omdal på sin egen Facebook-side.

– Dette er det mest nedrige angrepet jeg noensinne har sett! Og det sier litt. Den meget erfarne pressemannen, nå kommentator i Stavanger Aftenblad, Sven Egil Omdal sprer nå falske nyheter, oppkonstruert for å fremstille meg fæl og kynisk, skriver Listhaug.

Hun tilbakeviser anklagene med å vise til tre eksempler fra 2006 og 2007 hvor hun altså før hun ble innvandrings- og integreringsminister brukte korset.

– Han har fått godt over 1000 likes, flere av dem fra journalister og mediefolk på en regelrett løgn, skriver Listhaug.

Hun sier hun bruker det nesten 100 år gamle korset hun har fått fra sin farmor fordi det betyr mye for henne.

Dette er det mest nedrige angrepet jeg noensinne har sett! Og det sier litt. Den meget erfarne pressemannen, nå...

Publisert av Sylvi Listhaug Søndag 5. mars 2017

– De har en agenda

Hun mener det ikke er rart at «stadig flere blant folk flest har gjennomskuet mange av de venstrevridde i mediene og stoler mindre på journalister».

– De har en agenda, og den er å ta høyresiden. De har ikke standarder, de bryr seg ikke om fakta - alt er greit så lenge jeg eller Frp er skyteskiven. Det er helt utrolig, og åpenbart at Omdal og hans meningsfeller ikke har noe bunnivå, raser Listhaug.

I etterkant har Omdal skrevet inn en «erratum» på sin side om at andre har funnet bildene:

«Våkne folk har også søkt i Scanpix-basen og funnet bilder fra 2006 og 2007 der Sylvi Listhaug har korset på seg. Jeg søkte i den åpne basen, (uten innlogging) i tidsrommet 1. januar 2001 til 15. desember 2015, da hun ble utnevnt til innvandrings- og integreringsminister. Jeg har sjekket nå, og ser at ved én anledning i 2008 er hun avbildet med korset. Det finnes ingen tilsvarende bilder fra 2006 eller 2007 i det søket jeg får opp. Men rett skal være rett: Av de 631 bildene gjennom 14 år, er det ett hvor hun bærer korset. Det burde jeg sett, og formulert meg tilsvarende. I stand corrected».

SISTE NYTT

Siste meldinger