NRK Meny
Normal

Listhaug: – Alvorlig med dokumentforfalskninger

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er glad for at russiske myndigheter etterforsker påstandene om at forfalskede dokumenter ligger til grunn for russiske arbeidsvisum.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp)

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er fornøyd med at russiske myndigheter tar visumforfalskninger på alvor.

Foto: David Vojislav Krekling / NRK

– Dette er først og fremst en sak som er alvorlig for russiske myndigheter, og jeg ser at den blir fulgt opp der. Det er alltid uheldig hvis det blir utstedt papir på falske premisser.

Slik reagerer Listhaug på opplysningene om at en tidligere diplomat i det russiske utenriksdepartementet er siktet for å utstede falske papirer som igjen har dannet grunnlag for å innvilge arbeidsvisum til mer enn 1 000 syrere.

Flere selskaper som utstedte falske visa

Ifølge Aftenposten skal den tidligere diplomaten ha opprettet flere fiktive selskaper som skaffet såkalte arbeidsvisum til rundt 1 000 syrere.

Mange av disse har siden tatt den såkalte arktiske asylruten til Norge over Storskog.

Den russiske utenriksministeren, Sergej Lavrov, brukte nettopp juks med visum som hovedårsak til at Russland denne uken satte stopper for alle returer av asylsøkere fra Norge til Russland.

Listhaug: – Ikke uvanlig med falske papirer

Den norske innvandrings- og inkluderingsministeren er imidlertid ikke overrasket over at asylsøkere ikke har papirene i orden når de banker på asyldøren i Norge.

– Det er ganske vanlig at papirene er falske, eller at asylsøkerne ikke har papirer overhode. Det kan blant annet skyldes at de har fått råd av menneskesmuglere underveis. Det er alltid alvorlig med denne type dokumentforfalskninger, men det er mest alvorlig for russiske myndigheter, sier Listhaug.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger