NRK Meny
Normal

Lippestad vil prate med faren

GARDERMOEN (NRK.no) Søndag kveld kom de to forsvarerne til den terrorsiktede Anders Behring Breivik tilbake fra bevisjakt i USA. Nå vil Lippestad snakke med faren.

Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra

Forsvarerne Vibeke Hein Bæra og Geir Lippestad kom søndag kveld hjem fra USA.

Foto: Marit Kolberg / NRK

– Vi har ikke fått lest rapporten fra politiets intervjuer med halvsøsteren, så innholdet i den vil vi ikke kommentere, sa forsvarsadvokat Geir Lippestad etter at flyet hans landet i Oslo søndag kveld. Men han la til at han var svært fornøyd med avhøret som forsvarerne planla sammen med politiet.

Faren er neste

De to forsvarerne har vært i USA en ukes tid i forbindelse med at politiet har avhørt halvsøsteren til Anders Behring Breivik.

– Den neste personen vi nå vil prate med er faren som bor i Frankrike, fortsatte Lippestad som mener det er viktig å få et større innblikk i barndommen til Behring Breivik.

I de sakkyndiges rapport om Breivik står det at halvsøsteren tidligere har vært bekymret for ham. Hun skal blant annet ha reagert på at han snakket svært mye om dataspill, at han var lite ute blant folk og heller ikke hadde jobb.

Viktig informasjon

Geir Lippestad mener det er viktig å få belyst barndommen til Anders Behring Breivik, en barndom som skal ha vært preget av omsorgssvikt.

NRK vet at halvsøsteren tok seg av sin lillebror i større grad enn det som er vanlig i et søskenforhold og at hun har spilt en sentral rolle i hans liv. Hun flyttet til USA da hun var 18 år og har nå bodd der i 20 år.

Politiet sier søsteren har gitt viktig informasjon. Nå ønsker de å snakke med flere i familien, blant andre faren til Breivik. Han har gitt flere intervjuer til pressen etter den 22. juli, men Lippestad vet ikke om han er villig til å snakke med sønnens forsvarere.

Undrer seg over kritikk

Geir Lippestad

Geir Lippestad undrer seg over noen av kritikken mot de rettssakkyndiges rapport

Foto: Inger Kristine Lee / NRK

Fra USA har Geir Lippestad har fulgt debatten rundt de sakkyndiges rapport om Breiviks psykiske helse. Han stusser over de mange som uttaler seg.

– Her er det mange som mener mye, også de som ikke har fagkunnskap. Noe av kritikken kommer fra folk som verken har innsikt i saken eller har lest saksdokumenter. Noen av dem har heller ikke faglig medisinsk innsikt, sier Lippestad.

– Det som blir viktig for oss nå er å vente på neste rapport. Den kommer fra sju kompetente mennesker som skal si sin mening om det de sakkyndige skriver. Deretter skal vi vurdere hvordan vi skal stille oss til rapporten fra de rettssakkyndige, avslutter Lippestad.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger