NRK Meny
Normal

Lippestad truet med «drittpakker»

Utenlandske journalister har truet Geir Lippestad med «drittpakker» i forsøk på å hale ut informasjon om Anders Behring Breivik.

lippestad2

Anders Behring Breiviks advokat Geir Lippestad etter redegjørelsen for 22. juli-angrepet. Lippestad forteller at utenlandske journalister har forsøkt å presse ham for informasjon.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Jeg har blitt presset av journalister. Noen av disse publikasjonene, som jeg vil omtale som useriøse, lever etter helt andre normer enn det norsk presse gjør, sier Lippestad til VG.

Lippestad, som trolig har vært en av de mest ettertraktede advokatene i Europa i høst, forteller at da det stormet som verst rundt ham i dagene etter 22. juli, ble han kontaktet av utenlandske journalister som truet ham for å få tak i informasjon.

– De sa at dersom jeg ikke ville bidra, så ville de skrive rykter og fiktive historier om meg og min bakgrunn, sier Lippestad.

– Ikke skandinavisk presse

Behring Breiviks forsvarer sier han ikke svarte på henvendelsene, men at han har merket seg aktørene, og aldri kommer til å svare på henvendelser fra dem igjen.

Lippestad ønsker ikke å si hvilke land disse mediene kommer fra, men understreker at det ikke er snakk om skandinavisk presse.

– Skandinavisk presse har opptrådd på en god måte. Det er ikke meningen å fremstå som sutrete overfor mediene, sier Lippestad.

Advokaten sier han har opplevd et ekstremt mediekjør til alle døgnets tider i forbindelse med terrorsaken.

Journalister inne i huset

Tidligere har han fortalt til TV 2 om to utenlandske journalister som plutselig hadde funnet veien inn i huset hans. Her ble de møtt av Lippestads tre år gamle datter.

– Hun kom løpende etter å ha oppdaget dem. De så etter meg for å få et intervju. Jeg ba dem om å gå veldig fort ut, og det gjorde de, sa Lippestad den gang.

Lippestad ønsket ikke å anmelde episoden i etterkant, og ønsker ikke å si noe om hvilke sikkerhetstiltak som er rundt ham.

Helt i starten av terrorsaken, da det ble kjent at Lippestad skulle forsvare Anders Behring Breivik, kom Lippestad hjem til til trusler som var tagget på en transformator kort vei unna hans bolig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger