Hopp til innhold

Lippestad flytter inn på politihuset av sikkerhetsgrunner

Geir Lippestad som forsvarer den terrorsiktede har fått kontor på politihuset i Oslo. Grunnen er at man frykter at bevismateriale i saken kan bli stjålet.

Geir Lippestad

Advokat Geir Lippestad har fått kontor på politihuset i Oslo. Man frykter at bevismateriale i saken kan bli stjålet.

Foto: Kristine Hirsti / NRK

Lippestad bekrefter overfor NRK at han har fått overført alt bevismateriale i saken til politihuset fra sitt eget advokatkontor. Lippestad har fått eget kontor i politihuset på Grønland.

– Det ville være en katastrofe om dette materialet blir borte fra mitt kontor. Derfor har vi valgt denne løsningen, sier Lippestad til NRK.

Lippestad bekrefter at det er sikkerhetshensyn som ligger til grunn.

– Faren er selvfølgelig at noe blir stjålet eller blir borte, sier Lippestad.

Tør ikke sende terror-informasjon i posten

Riksadvokaten er så bekymret for lekkasjer fra etterforskningen at informasjon til bistandsadvokatene ikke kan sendes i posten – den må overleveres personlig på cd-plater.

– Riksadvokaten har bestemt at informasjonen skal leveres fysiske CD-plater som ikke kan sendes i posten, sier Mette Yvonne Larsen, bistandsadvokat for flere av de pårørende på Utøya.

Hun og alle de andre av de over 90 bistandsadvokatene som ønsker kopi av etterforskningsmateriale må møte opp i egen person for å få informasjonen.

Stadig mer etterforskningsmateriale

Undersøkelser på gården til Anders Behring Breivik er sentrale de kommende dagene. Det er sannsynlig at politiet blant annet vil gjennomgå hans personlige gjenstander, bekrefter politiet.

Politiet og Lippestad bekrefter begge at Anders Behring Breivik skal i nye avhør denne uka.

Etterforskningen etter terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya er svært omfattende. Hele landet involveres når politiet skal etterforske norgeshistoriens største og verste kriminalsak, og det skaper store mengder etterforskningsdokumenter som advokaten til den siktede får innsyn i.

AKTUELT NÅ