Lider palestinerene for Holocaust?

- Det er ikke rettferdig at et folk som ikke hadde noe med Holocaust å gjøre, må betale prisen, sier Mohammad Khatami og sikter til palestinerne.

 

Mohammad Khatami
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Hvor lenge skal man opprettholde trusselen mot Israel, sier Jan Benjamin Rødner, som gjestet Redaksjon EN 16. mai 2007.

Mohammad Khatami, som var Irans president fra 1997 til 2005, er i Norge for å delta på en konferanse i regi av Oslosentret for fred og menneskerettigheter. Temaet er religion, politikk og ekstremisme.

- Jødeutryddingen var en forbrytelse, et folkemord utført av nazistene og folkemord må fordømmes, sa han på en pressekonferanse i går.

Underkjennelse av Palestina

- Men det er ikke rettferdig at et folk som ikke hadde noe med Holocaust å gjøre, må betale prisen, sa Khatami og sikter til Israels underkjennelse av Palestina som en selvstendig stat. 

- Palestinere er fortrengt. Til og med deres hjemlands navn Palestina er hvisket ut fra kartet. For å få en rettferdig løsning, må palestinerne selv bestemme sin egen skjebne. Flyktningene må få vende tilbake.

Fornekter Holocaust

- Den arabiske verden har holdt palestinerne som gissel for å fjerne Israel. Hvor lenge skal man opprettholde trusselen mot Israel?, sier Jan Benjamin Rødner, som samtidig mener det er veldig fint at Kathami har en annen stemme enn enn dagens iranske leder.

Rødner ønsker likevel ei to-stats-løsing, og syns ikke Israel skal bli ståande som okkupant.

Lider palestinerne for Holocaust?

Dette var tema i Redaksjon EN, onsdag 16. mai 2007.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger