NRK Meny
Normal

Leier inn kokk og hovmester til bursdagen

OSLO (NRK): Når Cathrine Haare inviterer til 30-årsfeiring hjemme i leiligheten drikker hun champagne med gjestene mens en profesjonell kokk lager middagen, og en innleid hovmester tar seg av serveringen.

Bruken av catering har gått kraftig opp blant nordmenn. Cathrine Haare er en av dem. Hun leide inn egen kokk og hovmester da hun skulle feire 30-årsdagen sin.

TIL TJENESTE: Ronnie Ottem er leid inn som hovmester i en 30-årsdag. Han varter opp gjestene, mens kveldens vertinne kan senke skuldrene og nyte kvelden. For det har hun betalt flere tusen kroner.

– Jeg vil bare kunne sitte ned og nyte selskapet sammen med vennene mine og ha muligheten til å kunne ha en treretters middag hjemme. Så da betaler man litt ekstra for den luksusen. Det blir som en restaurant, men hjemme, så man får i pose og sekk, sier Cathrine Haare.

Cathrine Haare står med et champagneglass i hånden

– BETALER EKSTRA FOR LUKSUSEN: Bursdagsbarn Cathrine Haare ville unne seg litt ekstra luksus til 30-årsdagen og slippe å stå over grytene når gjestene ankommer.

Foto: Hallgeir Aunan / NRK

Champagnekorken smeller. Eventmanager Ronnie Ottem, kveldens hovmester, tar imot gjestene med velkomstdrikk og appetittvekkere.

– Min oppgave er å sørge for at vertinnen får lov til å ha helt fri. Hun skal slippe å tenke på noe, sier Ottem.

– Merker at folk har mer penger

En kartlegging NRK har gjort blant noen av landets største selskaper, viser at catering til privatkunder har økt med 40 prosent de siste fire årene.

Kokk Tor Ivar Berg forbereder appetittvekkere

PROFESJONELL: Kjøkkensjef Tor Ivar Berg slurver ikke med detaljene når han gjør i stand appetittvekkerne.

Foto: Hallgeir Aunan / NRK

Hos Cathrine er det kjøkkensjef Tor Ivar Berg som jobber over grytene. Skalldyrssuppe, andebryst og pannacotta står på menyen.

I tillegg til innkjøp av vin, champagne og drinker, betaler 30-årsjubilanten over 10.000 kroner for å ta imot gjestene med lave skuldre og overlate jobben til de profesjonelle.

– Det synes jeg er overkommelig. Det er greit når man blir 30, da slår man på stortrommen, smiler jubilanten.

– Vi merker at folk har mer penger enn før. Når man ber om en ekstratjeneste som dette, er det tydelig at markedet har mer penger å rutte med, sier Ottem.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eventmanager Ronnie Ottem serverer gjestene i en bursdag

HOVMESTER: Ronnie Ottem serverer bursdagsgjestene. – Min oppgave er å sørge for at vertinnen får helt fri, sier han.

Foto: Hallgeir Aunan / NRK

Shoppehjelp og mat på døra

Nordmenns kjøp av personlige tjenester øker betraktelig.

Omsetningen for matkasser levert på døra har skutt i været - opp nesten 300 millioner kroner på to år. Før kjøpte fire prosent av oss vaskehjelp, nå er andelen 15 prosent, ifølge en spørreundersøkelse. Også bruken av interiørarkitekt har steget kraftig.

NRK har snakket med flere personlige shoppere i østlandsområdet, som forteller om økt pågang. En personlig shoppingassistent er allerede big business i utlandet, og nå opplyser flere kjøpesentre også her hjemme at de ansetter flere.

– Jeg har som regel to kunder hver dag og har fullbooket kalender, sier personlig shopper Elin Månsson ved Strømmen storsenter.

– De fleste er på jakt etter ny inspirasjon, noen som kan se med andre øyne enn de er vant til.

Elin Månsson jobber som personlig shopper på Strømmen storsenter. Hun forteller at hun har full dag med to kunder hver dag.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger