NRK Meny
Normal

Lei allergi mot private

- De ikke-sosialistiske partiene er lei av allergien mot privatisering, sa Høyreleder Erna Solberg i NRKs partilederutspørring i dag.

Erna Solberg
Foto: NRK

Hun lot seg ikke vippe av pinnen da NRKs politiske ringrev, Bjørn Bø, ba om en forklaring på hvordan politisk sprik kan danne grunnlag for en borgerlig regjering.

Se hele partilederutspørringen her

Til tross for mye politisk uenighet, tror Erna Solberg på det borgerlige alternativet.

- Vi er enige om å slippe til private. Vi vil gi små og mellomstore bedrifter armslag i Norge. Vi er for verdiskaping og en bredere satsing på skolen, sa Høyrelederen i partilederutspørringen.

- Læring er alvor

Hvorfor vil Høyre dele ut gull- og sølvmedaljer til skoleelever? spurte Bjørn Bø partilederen.

- Jeg tror karakterer og belønning for egenutvikling er et viktig signal til elevene om at skole og læring er alvor, sa Erna Solberg. Hun forsvarte partiets ønske om å innføre karakterer fra femte klasse.

Høyre vil bruke tre milliarder kroner på etterutdanning av lærere, og prioriterer dette foran lengre skoledag.

Løfter EU-fanen

- Det er viktigere for Høyre å få Norge inn i EU enn å delta i en regjering, har du sagt. Er EU-spørsmålet en velgermagnet for partiet? spurte Bjørn Bø.

- Vi må bringe kraft inn i EU-debatten. Vi kan aldri sitte i en regjering som ikke er villig til å sette EU høyt opp på dagsordenen, svarte Erna Solberg.

Høyre er med små forbehold tilhenger av oljeboring i nord. - Hvordan skal dere kunne samarbeide med KrF og Venstre, som er erklærte motstandere, spurte Bø. Han viste til at Frp er det eneste partiet ved siden av Høyre som har sagt et helt klart ja til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

- Vi mener det er viktig for Norge å utvinne mer olje og gass. Det har hjulpet oss gjennom finanskrisen, sa Høyrelederen. Hun mente at det var mulig å komme fram til kompromisser i et eventuelt borgerlig samarbeid.

Følg Bjørn Bø på Facebook

Følg Velg!09 på Facebook

Følg Velg!09 på Twitter

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger