NRK Meny
Normal

Ledig plass på 1580 studier

Kom du ikke inn på drømmestudiet, eller glemte du fristen 15. april? I dag kan du fortsatt søke på 1580 ulike studier.

Høgskolen i Oslo og Akershus

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i Pilestredet i Oslo har ledige plasser på barnehagelærer-studiet.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I dag får alle som har søkt studieplass til høsten, svar på hvilket studium de kommer inn på. Samtidig blir restplassene klare.

Samordna opptak har lagt ut en rekke ledige plasser. Tidligere var de eneste kilde for ledige studier, men der finner man kun et utvalg av høgskoler og universiteter.

Også utlandet

Studievalg.no har de siste tre årene samlet alle ledige studier på én plass, og dermed har du fortsatt et bredt studietilbud ved skoler i Norge og utlandet. De skal ha over 1000 studier som du ikke finner på Samordna opptak.

– Det er alt fra små kurs til bachelor- og masternivå, og det oppdateres daglig frem til studiestart, sier daglig leder Thomas Lillehagen Løvold.

Flere steder

Han presiserer at de kun teller studier, og du har altså langt flere enn 1580 ulike steder å velge mellom. Det omfatter høgskoler, universiteter, fagskoler og folkehøgskoler.

– Vi samler alt på et sted for å gi en fullstendig oversikt. Vi er reklamefinansiert, men formålet er å gi studenter et best mulig tilbud, og derfor tilbyr vi også intervjuer, informasjon og råd på sidene våre, sier Lillehagen Løvold.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger