Lederen i Høyres valgkomité åpner for å vrake Jan Tore Sanner

Ingen utenom partileder Erna Solberg er fredet av valgkomiteen når Høyre skal velge ledelse til våren. Det gjelder også Jan Tore Sanner. Det er den klare beskjeden fra lederen for komiteen.

Jan Tore Sanner

I SPILL: Medlem av valgkomiteen i Høyre mener nåværende nestleder Jan Tore Sanner bør byttes ut.

Foto: H. Philip Hofgaard / NRK

– Ingen er fredet. Det er ingen som ikke blir diskutert. Heldigvis gror det godt i Høyre, sier Harald Furre til Aftenposten.

Furre er ikke den eneste som setter Sanners posisjon som nestleder i spill.

Lise Berger Svenkerud

VIL VRAKE: Lise Berger Svenkerud sier Høyre trenger fornyelse i ledelsen. Hun vil bytte ut Jan Tore Sanner som nestleder.

Foto: Frode Meskau / NRK

Lise Berger Svenkerud, som sitter i Høyres valgkomité, sier rett ut til Aftenposten at hun vil vrake nåværende nestleder Jan Tore Sanner på partiets landsmøte i slutten av mars 2020.

– Vi trenger fornyelse i ledelsen. Partiet vil derfor ha godt av to nye nestledere nå og at vi ikke bare erstatter Bent Høie. Begge har vært nestledere lenge, sier Svenkerud til Aftenposten.

Vil ikke snakke om egen fremtid

Jan Tore Sanner har signalisert at han ønsker å fortsette som nestleder. Når NRK møter ham etter Politisk kvarter mandag morgen, avviser han fullstendig å kommentere at nestledervervet er i spill.

Kan vi stille det noen spørsmål om nestlederkampen i Høyre?

– Nei, det kan du ikke.

Ikke i det hele tatt ... Hvorfor ikke?

– Jeg synes det er naturlig å la valgkomiteen jobbe, så har ikke jeg noe behov for kommentere det underveis.

Heller ikke utspillet til Svenkerud?

Hun sitter i valgkomiteen og jeg har ikke noe behov for å diskuttere med dem nå, sier Sanner.

Flere i Høyre åpner for å vrake Jan Tore Sanner som nestleder i partiet. Selv ønsker han ikke å si noe om at hans posisjon er i spill.

Flere i Høyre åpner for å vrake Jan Tore Sanner som nestleder i partiet. Selv ønsker han ikke å si noe om at hans posisjon er i spill.

Høie trekker seg

Den andre av Høyres to nestledere, Bent Høie, har allerede gitt beskjed om at han ikke tar gjenvalg på Høyres landsmøte i 2020.

Dette ble først omtalt av TV 2 5. desember.

– De aller fleste i dagens ledelse ønsker å stille seg til disposisjon. Bent Høie har meldt at han ikke ønsker gjenvalg. Tina Bru ønsker avløsning som kvinnepolitisk talsperson. Jan Tore Sanner er motiver til å være med videre og vinne valget for Høyre, sier lederen av valgkomiteen, Harald Furre, til TV 2.

Allerede da skal valgkomiteen, ifølge Aftenposten, ha mottatt innspill fra et sentralstyremedlem om at Sanner burde vrakes samtidig som Høie går av.

SISTE NYTT

Siste meldinger