Leder av Senterungdommen om sexmelding: – Kan ikke begå urett fordi urett har skjedd

Lederen i Senterungdommen sier sexmeldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete under en hyttetur for to år siden, er uakseptabel. Men Ada Arnstad mener det blir feil å suspendere alle de mulige avsenderne.

Ada Johanna Arnstad

AVVISER KOLLEKTIV STRAFF: Senterungdommens leder Ada Arnstad vil ikke suspendere alle som var med på hytteturen der den mye omtalte sexmeldingen ble sendt til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Foto: Camilla H. Wernersen / NRK

– Den som har sendt meldingen oppfordrer jeg til å stå frem og si unnskyld til Liv Signe, enten direkte eller via generalsekretæren, sier Ada Arnstad til NRK.

Arnstad, som har ledet Senterungdommen siden november 2016, sikter til den grove meldingen som ble sendt til partifelle Liv Signe Navarsete for to år siden. Det var Nationen som først omtalte meldingen.

– Den meldingen som Liv Signe er utsatt for er uakseptabel, og hverken hun eller noen andre skal oppleve det, sier Arnstad.

Knut M. Olsen og Liv Signe Navarsete står ved siden av hverandre på en pressekonferanse

SKUFFET: Liv Signe Navarsete har sagt at hun er skuffet over hvordan partiledelsen i Sp har håndtert saken. Her er Navarsete sammen med generalsekretær Knut M. Olsen på en pressekonferanse i 2014.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Vil ikke suspendere alle

Den omtalte meldingen ble sendt under en hyttetur for to år siden. Ti menn deltok på turen, flere av dem med sentrale tillitsverv i Senterpartiet. Nestleder Ola Borten Moe var blant dem som var med.

Den omtalte meldingen ble sendt fra tidligere statssekretær Morten Søbergs telefon, men selv nekter Søberg for å ha sendt meldingen, noe både Navarsete og Sp-ledelsen tror ham på.

Ingen andre har så langt tatt på seg ansvaret, noe som har fått tidligere Sp-leder Åslaug Haga til å be om at alle ti suspenderes inntil saken er oppklart. Det mener Ada Arnstand er å gå for langt:

– Vi kan ikke dømme andre uten bevis. Å begå urett fordi det har skjedd urett skal ikke Sp begynne med, sier hun.

Senterpartiets landsmøte 2017.

LEDER OG NESTLEDER: 1. nestleder i Sp Ola Borten Moe og partileder Trygve Slagsvold Vedum under Sp-landsmøtet i fjor.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sier partiet står samlet

Flere av dem som var med på den omtalte hytteturen var sentrale i maktkampen som førte til at daværende partileder Liv Signe Navarsete trakk seg i 2014.

– Jeg ser enkelte skriver om splid i partiet, men det opplever ikke jeg. Jeg opplever at et samlet parti vil at Liv Signe får en unnskyldning. Men det at vi tar det alvorlig, betyr ikke at vi skal straffe folk uten grunnlag for å bevise hva som har skjedd, sier Arnstad.

– Hvordan kommer man seg videre hvis man ikke kommer til bunns i hvem som har sendt meldingen?

– Jeg har tiltro til at generalsekretæren er best egnet til å løse dette med det regelverket og retningslinjene vi har. Men jo mer det fremstår som en offentlig gapestokk for den som har gjort det, jo vanskeligere er det å komme til en løsning, sier Arnstad.

Generalsekretær i Senterpartiet Knut M. Olsen sitter i radiostudio i Politisk kvarter

HAR ANSVARET: Generalsekretær Knut M. Olsen er den som håndterer Navarsete-varselet i Senterpartiet. Han skal forsøke å finne ut hvem som sendte den tidligere partilederen den grove meldingen i 2016.

Foto: NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger