
Lars Joakim RIngom kommer ut av Bigbrother-huset i kveld (foto: TVNorge)
Han fikk flest stemmer av de som var igjen i huset i kveld. I 100 dager har han vært fulgt av TV-kameraer døgnet rundt i et av de mest omstridte TV-programmer her i landet.
TVNorge har hatt sin største seersuksess noensinne med Big Brother. 1,5 millioner nordmenn har i snitt sett programmet ukentlig siden starten 25. februar, og kanalen regnet med et seertall på over en million under finalen i kveld.
I gjennomsnitt har de daglige sendingene, inkludert reprisen, hatt et seertall på 554.000 seere. Høyest oppslutning har direktesendingene torsdager hatt, hvor det har blitt klart hvilke deltakere som har måttet forlate huset.
Hvis man regner om seertallene til markedsandeler i konkurransen mellom de andre TV-kanalene i Norge, har TVNorge også gjort det bra. Direktesendingen har samlet rundt 48 prosent av TV-seerne, mens de daglige sendingene har hatt andeler rundt 34 prosent av TV-seerne. Blant de unge seerne, som annonsørene er mest interessert i, har andelen vært enda høyere.

Anne-Mona var førs ute av Bigbrother-huset i kveld (foto: Scanpix).
I flere kanaler
Internettsiden til serien, hvor man har kunnet følge med på kameraer 24 timer i døgnet, har et snitt på 200.000 unike brukere daglig. Over 20.000 CanalDigital-abonnenter har i tillegg betalt 149 kroner for å få tre kanaler med direkteoverføring fra Big Brother-huset på sin egen TV 24 timer i døgnet.
Ved hjelp av telefon og såkalte spylines har interesserte kunnet ringe og høre alt som blir sagt på en utvalgt deltakers mikrofon. Fram til for to uker siden kostet tjenesten 10 kroner per minutt, før prisen ble satt ned til 5 kroner. Antallet ringeminutter på denne tjenesten har uansett steget jevnt og for lengst passert 300.000 minutter.
Kunne tjent mer
- Til tross for solide seertall, har ikke TVNorge greid å få utnyttet TV-reklameverdien av Big Brother til fulle. Hele perioden sett under ett er vi sånn passe fornøyd, sier salgsdirektør Helge Flemmen i TVNorge til NTB.
Spesielt april var en laber måned på reklamefronten med salg under forventningen, noe Flemmen skylder på TV-annonsørenes langtidskontrakter. Markedet responderer ikke umiddelbart på seertallene, ettersom de fleste annonsørene har planlagt seks til åtte uker framover, sier Flemmen.
Først i mai har potensialet blitt utnyttet til fulle, men trolig ikke nok til å tjene inn produksjonsomkostningene på rundt 40 millioner kroner.